G4Media.ro

75 de vulpi vor fi împușcate în județul Covasna pentru a se…

75 de vulpi vor fi împușcate în județul Covasna pentru a se vedea care e eficiența vaccinării antirabice / Vulpile sunt împușcate în zonele unde s-au introdus medicamente în mâncare

Direcția Sanitară Veterinară (DSVSA) Covasna a demarat campania de împușcare a vulpilor în vederea realizării examenelor de laborator care vor determinarea eficiența vaccinării antirabice realizată în toamna anului trecut, informează We Radio Sfântu Gheorghe.

Conducerea instituției a transmis că vânătoarea vulpilor se va realiza cu sprijinul gestionarilor fondurilor de vânătoare, care au sarcina de a transporta animalele împușcate către Laboratorul Sanitar-Veterinar Covasna, în vederea evaluării vaccinării.

„Având în vedere expirarea celor 45 de zile de la finalizarea campaniei de vaccinare orală a vulpilor prin distribuție aeriană de momeli vaccinale antirabice, (…) DSVSA Covasna a demarat campania de împușcare a vulpilor în vederea realizării examenelor de laborator pentru determinarea eficienței vaccinării antirabice în mediul silvatic. Vânătorii, persoanele cu atribuţii de pază şi ocrotire a vânatului, aduc vulpile împuşcate din zonele unde s-a efectuat vaccinarea antirabică cu momeli vaccinale, la LSVSA Covasna, în vederea evaluării vaccinării prin detecția markerului vaccinal (tetraciclină) şi a evaluării nivelului anticorpilor antirabici postvaccinali”, a transmis directorul DSVSA Covasna, dr. Örsi Csaba.

Acesta a mai transmis că vulpile adulte vor fi împușcate în campanii de vânătoare organizate de gestionarii fondurilor de vânătoare – câte 4 animale / 100 km². Conform programului de recoltare, la nivelul județului Covasna vor fi împușcate 75 de vulpi, iar campaniile se vor desfășura fără câini de vânătoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...