G4Media.ro

Armata israeliană: Doi sirieni înarmați s-au apropiat de granița israeliană în Înălțimile…

Sursa Foto: Basel Awidat/Flash90

Armata israeliană: Doi sirieni înarmați s-au apropiat de granița israeliană în Înălțimile Golan / Unul dintre ei a fost împușcat mortal

Un suspect sirian înarmat a fost împușcat mortal duminică de soldați în timp ce încerca să treacă granița în Israel în sudul Înălțimilor Golan împreună cu un alt bărbat înarmat, au anunțat Forțele de Apărare israeliene, transmite The Times of Israel.

Potrivit IDF, soldații care monitorizează camerele de supraveghere i-au văzut pe cei doi bărbați înarmați trecând așa-numita Linie Alfa – o zonă tampon a ONU care separă Israelul de Siria – și apropiindu-se de gardul de securitate al Israelului.

„Soldații FDI au fost trimiși la fața locului și au deschis focul în conformitate cu procedurile standard de operare”, a precizat armata, adăugând că unul dintre bărbați a fost lovit.

FDI a precizat că suspectul a fost tratat de medicii militari la fața locului. Potrivit presei de limbă ebraică, acesta a fost declarat mort.

Cel de-al doilea suspect se pare că a fugit înapoi în Siria, a declarat o sursă militară. Nu era clar dacă și el a fost lovit de focurile de armă.

Niciun soldat israelian nu a fost rănit în acest incident.

La începutul acestei luni, IDF a declarat că trupele au reținut cinci suspecți care au trecut pe teritoriul israelian din Siria.

În decembrie, au avut loc două incidente similare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Au frontiere supravegheate cu aparatura de ultimă generatie-senzori, robo, aerian, video…Agitația araba este declanșată de un stimul exterior-Gardienii șiiți.

  2. Florin din Rusia știe tot 😂😂

  3. da da da, citeste mai bine Eugene, de vina sunt regimurile alea care amesteca politica cu religia…

  4. uaaaa…ce știre de top…g4 🤪

  5. Ce credea ca o sa pateasca? Pe celelalat l-au lasat sa povesteasca ce a patit tovarasul lui.