G4Media.ro

60 de pacienţi cu COVID-19 din Buzău, în izolare la domiciliu, pentru…

sursa foto: Facebook/ Spitalul Județean de Urgență Buzău

60 de pacienţi cu COVID-19 din Buzău, în izolare la domiciliu, pentru că nu mai sunt locuri în spitale

Un număr de 60 de pacienţi cu coronavirus din judeţul Buzău au rămas în izolare la domiciliu întrucât în spitalele din acest judeţ nu mai sunt locuri pentru bolnavii cu COVID-19. Atât în Spitalul Judeţean, în secţiile pentru Covid 19, cât şi la Spitalul din Râmnicu Sărat, toate locurile sunt ocupate, relatează News.ro.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, urmare a ocupării tuturor paturilor din spitalele şi secţiile pentru COVID-19, s-a luat decizia ca 60 de bolnavi cu coronavirus să fie lăsaţi în izolare la domiciliu.

„Întrucât la acest moment, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate, un număr de 60 de pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu”, transmite conducerea DSP Buzău.

Reprezentanţii DSP Buzău spun că vor trebui găsite soluţii ca şi aceşti bolnavi să fie evaluaţi de un medic.

Autorităţile din Buzău au trimis la Bucureşti o solicitare prin care să fie aprobat ca spitalul CFR din municipiu să devină unitate suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19, dat fiind că în spitalul judeţean şi în cel din Râmnicu Sărat paturile sunt ocupate, însă până acum nu a venit niciun răspuns.

Judeţul Buzău are raportate luni 26 de noi cazuri de COVID-19, cu un total de 1181 de bolnavi de la începutul pandemiei. Dintre aceştia, 654 s-au vindecat, iar 34 au decedat.

Sursa foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Buzău

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. imi amintesc pe la inceputul epidemiei de un doctor din bucuresti care a vrut sa se izoleze la buzau si au venit jindarii si l-au umflat , abuzurile alea au fost greseli strategice care acum costa.

  2. Stai ca nu înțeleg! Pana acum o săptămână erau oamenii de vina ca nu vroiau sa se interneze. Acum gata nu mai sunt locuri, v-ati facut planul la arestati? PS Cea mai mare aberație internarea asta obligatorie, este unul dintre motivele pentru care mulți cu simptome de viroza refuza sa prezinte la medic si se tratează acasa. Cunosc exemple concrete in acest sens.

  3. Ciolan ce face ? Cred ca asista neputincios la raspandirea virusului. N-a tinut el is ai lui , legea carantinarii 7-8 zile in parlament? Si-acum intreaba , fara rusine , dece nu-i tinuta in frau .epidemia.