G4Media.ro

60 de oi omorâte într-o singură noapte, în Suceava / Câinii sălbăticiți…

sursa foto: Pexels

60 de oi omorâte într-o singură noapte, în Suceava / Câinii sălbăticiți sau șacalii sunt animalele suspecte de autorități și fermier pentru dezastru / ”Cele mai multe au murit de spaimă, de frică… nu toate sunt mușcate”

Un crescător de oi din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, județul Suceava a rămas într-o singură noapte fără 60 de oi, anunță Monitorul de Suceava.

Un atac nocturn produs la stâna la care omul are 240 de oi s-a soldat cu moartea celor 60 de oi, iar alte zece au răni și urmează ca medicul veterinar să stabilească dacă mai pot fi salvate.

Dacă păgubitul crede că atacul a fost dat de o haită de câini sălbăticiți, medicul veterinar de la Circumscripția Șcheia, Cristian Teodoreanu, bănuiește, după virulență, că este vorba de animale sălbatice.

”Pot să fie animale sălbatice, pot să fie și șacali, în Ucraina sunt foarte mulți și au ajuns și pe la noi. Am mai avut în anii trecuți șacali care au dat atacuri, dar nu și anul acesta.

După părerea mea, câinii nu prea puteau face așa ceva, mai degrabă să fi fost niște animale sălbatice, puțin probabil câini. Oile s-au sufocat, s-au înădușit una pe alta, s-au călcat una pe alta. Cele mai multe au murit de spaimă, de frică… nu toate sunt mușcate”, a declarat medicul Cristian Teodoreanu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. TV5 prezenta deunăzi un documentar istoric despre o „bestie” care ataca copii și tineri în Masivul Central pe vremea lui Ludovic al XV- lea. Scenariul este cam asemănător, doar că victimele erau oameni, nu oi.
  Concluzia cercetătorilor a fost că lupii nu ataca cu atâta cruzime, ei omorând doar atât cât au nevoie să mănânce, în schimb alte specii ar putea ucide doar din dorința de a omori. Între aceste specii se numără șacalii, dar nici aceștia, spunea documentarul, nu ucid animale mai mari de 8-10 kg.
  O pista de luat in seama ar fi câini de vânătoare dresați pentru a ucide, câini de lupta, care ar fi fost scăpați în pădure, și care au în ADN-ul lor gena crimei pentru plăcere.
  Acești câini s-ar fi putut încrucișa cu alte specii (lupi, șacali) și ar fi produs niște monștri biologici, care, intr-adevar, ar putea ucide chiar și oameni de talie mai mica, copii sau fete lăsate singure prin pădure.
  Cu ceva ani in urma, câini de lupta erau plimbați chiar prin București pe strada sau in tramvai de către niște stăpâni inconștienți, și au fost consemnate, din câte îmi aduc aminte, multe plăgi prin muscatura la fete, copii sau chiar adulți, provocate de aceste bestii.
  Un exemplu este acel copil de 4 ani care a murit muscat în parcul IOR.

  • Esti gramada si habarnist si mai zi despre copilul din IOR…

  • E foarte posibil dar putin probabil – din pacate 🙂 Ar fi fascinant daca ar exista caini de vanatoare dresati care traiesc in paduri si ataca ferme noaptea, va imaginati cum este spui povestea asta unui grup de copii si sa le obsrvi reactia. Cute 🙂