G4Media.ro

Armata israeliană, lovituri aeriene asupra unor poziţii ale mişcării palestiniene Hamas în…

sursa foto: EPA/HAITHAM IMAD

Armata israeliană, lovituri aeriene asupra unor poziţii ale mişcării palestiniene Hamas în Fâşia Gaza

Armata israeliană a întreprins sâmbătă lovituri aeriene asupra unor poziţii ale mişcării palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, ca ripostă la un tir cu patru rachete dinspre acest teritoriu, relatează Agerpres, conform AFP.

În timpul nopţii, sirene au răsunat în oraşul Ashkelon şi alte patru localităţi din sudul Israelului, limitrofe Fâşiei Gaza, pentru a alerta în legătură cu tiruri de rachete.

„Una dintre rachete a fost interceptată de scutul antirachetă”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, adăugând că alte trei rachete au căzut în câmp deschis.

Procesul de pace dintre Israel şi palestinieni pentru reglementarea conflictului lor se află într-un punct mort din 2014, iar perspectivele unei relansări a negocierilor par ca niciodată foarte reduse, divergenţele fiind extrem de adânci.

Statul israelian ocupă Cisiordania din 1967 şi impune de 15 ani o blocadă a enclavei palestiniene Gaza, aflată sub controlul islamiştilor din Hamas.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Scurtă recapitulare: teritorii .ocupate, ținte civile, morți~ civili. Să fie Ucraina? Nu, sunt niște amărâți. de arabi. Nu tu “ slava”, nu tu sancțiuni, nu tu crime de război… Mda, mergem .~mai departe cu sfânta ipocrizie, să vedem unde ajungem…

  2. Este doar o riposta, ceilalți au început. In plus copii arăbetilor nu contează.