G4Media.ro

Andy Goram, fostul portar al naţionalei Scoţiei, a pierdut bătălia cu cancerul…

Sursa Foto: Rangers FC

Andy Goram, fostul portar al naţionalei Scoţiei, a pierdut bătălia cu cancerul / A fost un idol al fanilor de pe Ibrox, care l-au votat în 1999 drept cel mai bun portar din istoria lui Rangers

Andy Goram, fostul portar al lui Glasgow Rangers şi al naţionalei Scoţiei, a murit la vârsta de 58 de ani după o scurtă luptă cu cancerul, a anunţat sâmbătă clubul la care el a evoluat cea mai mare parte a carierei, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Goram a jucat 260 de meciuri pentru Rangers între 1991 şi 1998, câştigând de cinci ori campionatul şi de trei ori Cupa Scoţiei. Fotbalistul a avut 43 de selecţii pentru reprezentativa ţării sale şi a fost titular la EURO 1992 şi 1996.

Goram, care a anunţat în aprilie că a fost diagnosticat cu cancer, a fost un idol al fanilor de pe Ibrox, fiind votat de ei în 1999 ca fiind cel mai bun portar din istoria lui Rangers.

Către sfârşitul carierei, el a jucat la Sheffield United şi Motherwell, iar în sezonul 2000-2001 a fost împrumutat la Manchester United.

Goram a fost diagnosticat în acest an cu cancer esofagian în stadiul patru. Metastazele s-au răspândit la ficat, plămânul drept, trei vertebre şi coaste. El a respins chimioterapia după ce a văzut impactul tratamentului asupra soţiei sale, Miriam, în timpul luptei pierdute cu cancerul de anul trecut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...