G4Media.ro

500 de litri de agheasmă, pregătite credincioșilor la Iași / Mitropolia: O…

500 de litri de agheasmă, pregătite credincioșilor la Iași / Mitropolia: O singură persoană poate sta pe lăţimea rândului, la distanţă de 1,5 metri faţă de persoanele din spate şi din faţă, purtând mască

Opt vase mari cu câte 500 litri de agheasmă sunt pregătite credincioşilor care vor veni de Bobotează la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar pentru prima dată Sfânta Liturghie va fi oficiată în cinci locuri diferite, la ore diferite, transmite News.ro

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan va ţine, miercuri dimineaţă, o slujbă în faţa Catedralei ieşene, iar pentru prima dată, pe fondul pandemiei, Sfânta Litughie va fi oficiată în cinci locuri diferite şi la ore diferite din zona catedralei, pentru a se evita aglomeraţia.

Oamenii care vor veni să ia agheasmă vor sta la rând, la o distanţă de 1,5 metri unii de alţii.

“Sfânta Liturghie de Bobotează va fi oficiată în cinci locaţii diferite din incinta ansamblului mitropolitan, pe altare diferite şi de slujitori diferiţi, conform canoanelor. Cei care vor dori să ia agheasmă mare de Bobotează vor trebui să stea la un rând organizat ca la hramul din 14 octombrie: o singură persoană poate sta pe lăţimea rândului, la distanţă de 1,5 metri faţă de persoanele din spate şi din faţă, purtând mască. De-a lungul rândului vor fi dispozitive automate de soluţie dezinfectantă. Pentru sfinţire sunt pregătite opt vase mari de câte 500 de litri de apă fiecare“, a declarat pentru News.ro, preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Agheasma va fi oferită credincioşilor doar de către voluntari care vor purta mască şi mănuşi. Un număr 40 de voluntari vor asigura respectarea măsurilor luate, inclusiv de-a lungul rândului.

Sursa News.ro

Sursa Foto: Ziarul de Iași

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bine c a plouat zilele astea, nu s a mai învârtit apometrul

  2. „agheasma”… Romania 2021…