G4Media.ro

500 de intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor, în 2021

Foto: Arhivă / G4Media

500 de intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor, în 2021

Jandarmii harghiteni au intervenit, de la începutul anului, de 500 de ori pentru alungarea urşilor din localităţi sau din preajma acestora, prezenţa animalelor fiind semnalată la numărul de urgenţă 112, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, citat de Radio Târgu Mureș.

La acestea se adaugă şi situaţiile în care jandarmii se autosesizează atunci când văd un urs sau sunt sesizaţi în mod direct de către localnici.

Potrivit sursei citate, în luna decembrie au fost înregistrate 12 astfel de intervenţii, iar şapte dintre ele au avut loc doar în weekendul trecut, în localităţile Praid, Vărşag şi Voşlobeni.

La rândul său, Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat, că la sfârşitul săptămânii, un bărbat de 69 de ani, din localitatea Suseni, a fost găsit decedat într-o zonă împădurită din apropierea localităţii sale de domiciliu, posibil atacat de urs, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

sursa: Radio Târgu Mureș/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Usii s-au romanizat. Nu mai hiberneaza iarna, fura si ucid precum romanii.

  2. Și? Jandarmii ce au de făcut???? O armata de țopârlani cu salarii babane…. măcar urșii să le dea de treabă.

  3. De ce problema ursilor este de amploare NUMAI in secuime ? Cine ARE INTERES SA SE INTRODUCA VANATOAREA URSILOR ? Va spun eu : T. Barna si gasca de vanatori secui & unguri ! Afacere buna – cu multe parale – in EURO !! – inceputa acum ceva vreme cu „printisor” sau ce dreaq o fi fost VENIT SA NE SCAPE DE CEL MAI MARE URS din Romania – Oare CAT si CINE A INCASAT PARALELE ? Poate ne informeaza T. Barna !! PUTE rau afacerea asta ! Ba au incercat si la „pasaret” Ca sunt multi amatori cu EURO, din Italia Austria si Germania – Ca sa nu mai amintin si de Ungaria !!