G4Media.ro

Cristian Ghinea a demisionat din funcția de vicepreședinte al USR. El anunță…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Ghinea a demisionat din funcția de vicepreședinte al USR. El anunță un proiect de monitorizare și asistență dată primarilor pentru a atrage fondurile din PNRR

Cristian Ghinea a anunțat miercuri conducerea USR că demisionează din funcția de vicepreședinte al partidului, potrivit unui mesaj intern consultat de G4Media. Ghinea și-a motivat decizia prin faptul că lansează două proiecte împreună cu europarlamentarii Vlad Botoș și Dragoș Pîslaru, cu fonduri din bugetul Parlamentului European, iar statutul intern al partidului ar interzice o astfel de inițiativă pentru un membru al Biroului Național.

Fostul ministru al Fondurilor Europene arată în mesajul intern că proiectele pe care le va lansa constau în monitorizarea PNRR și ”asistență pentru primari/consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri”.

El a spus că fondurile cu care vor fi lansate proiectele vin din bugetul Parlamentului European și sunt ”la dispoziția europarlamentarilor, pe bază de proiecte de comunicare/cercetare/politici publice”.

Cristian Ghinea este ministrul care a negociat PNRR cu Comisia Europeană. El a devenit ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene după ce a demisionat din Parlamentul European.

Mesajul integral al lui Ghinea:

Dragi colegi, vă anunț prin prezenta decizia mea de a demisiona din poziția de vicepreședinte și membru în Biroul Național al USR începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Motivul imediat al acestei decizii ține de două proiecte pe care le demarez împreună cu colegii europarlamentari Dragoș Pîslaru și Vlad Botoș, proiecte de monitorizare și asistență pentru PNRR. Aceste fonduri vin din bugetul Parlamentului European, dar sunt la dispoziția europarlamentarilor, pe bază de proiecte de comunicare/cercetare/politici publice.

Vom lansa în ianuarie platforma de monitorizare a PNRR și apoi imediat publicații și activități de asistență pentru primari/consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri.

Am consultat juriști și opiniile legate de o obligație statutară de a mă retrage sunt împărțite. Prefer să o fac, în spiritul deciziei noastre colective.

Voi rămâne alături de USR și de echipa de management, activ și implicat, ca membru.

În definitiv, de când am intrat în USR, din 5 formate de BN am fost prezent în două. Renunțarea la funcție și revenirea în postura de membru este deci mai degrabă o revenire la o normalitate.

Sunt tare mândru de contribuțiile avute la drumul nostru comun. La extindere (de la aproape deloc la 1500 de filiale), la proiectul Fără Penali, unde Dan a condus o caravană și eu pe cealaltă, la poziționarea anti CpF, la alegerea doctrinei liberale moderne, afilierea la ALDE, cele două programe de guvernare pe care le-am coordonat. Promit să mai fac din astea.

Am construit împreună forța liberală, modernizatoare care va schimba România.

Drumul nostru e încă la început. Noi, așa cum suntem, cu bune și cu rele, suntem armata care organizează reforma. De multe ori ni s-a prorocit sfârșitul și de fiecare dată am contrazis casandrele. Sunt optimist pentru 2022 și, mai ales, pentru 2024. Dar, evident, depinde de noi toți.

Pe termen scurt, voi termina de scris cartea la care lucrez împreună cu Fundația Friedrich Naumann despre liberalismul așa cum ar trebui să fie, aplicat zi de zi.

Și, obsesiv cum mă știți și tot optimist, voi face tot ce pot pentru ca PNRR să devină în realitate sutele de km de autostradă și căi ferate, miile de școli renovate, miile de laboratoare de informatică, miile de gospodării care vor avea pentru prima dată apă, cele patru mii de piste de bicicletă, zecile de mii de hectare de pădure nouă, milioanele de metri pătrați de clădiri renovate energetic la care am muncit atâta. Și zecile de reforme care pot schimba România.

(sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

40 comentarii

  1. 😂 banii!!! Consultanță!

  2. Asa da
    Eram sigur

  3. Adica sa pape si gura lui ceva, ca de cand e out i s-a facut foame!
    Vai de primariile care vor fi „consultate” de speciment!

    • Daaa…sigur. Mai bine ca acele primarii sa stea cu mana intinsa la Guvern….

    • Pe mine ma intereseaza partea cu „monitorizarea” primariilor si sper sa ne dea si ceva detalii despre cum o sa faca monitorizarea. O sa fie interesant.

  4. Deci banii l-au facut pe asta sa faca PNNR ,era ceva dubios cu el.

  5. Felicitări,cam așa trebuie să fie un Parlamentar.
    Cam asta înseamnă Politician .
    Cam asta înseamnă om de Stat.

    • Si de asteptat bani pentru papa!

    • Agamita, vrei sa se incerce accesarea acelor fonduri europene?!? Sau te gandesti ca la.Rasarit e mai …ieftin?

    • mi-e teamă c’o să se ajungă și la noi cum s’a-ntâmplat cu jurnalista din Malta..
      dacă nu ești corupt – mori

      însă, cum la noi – nu prea s-au înghesuit să moară mulți, din lipsă de corupție –
      speranțe de trai bun, încă mai sunt; mai ales, la butoane
      dacă nu – la Madagascar

    • Cam ce ? Și felicitări pentru ce ? Ca demisionat, poate da. In rest…

  6. Interesant, stie ghena ca acolo e cascavalul

    • O fi stiind Jhon ,dar pentru acel cascaval trebuie muncit si nici nu se poate fura. Incearca tu sa faci proiecte pe bani europeni sa vezi daca te descurci. Dar noi sintem specialisti la circotit si daca habar nu avem sa facem macar incurcam pe cei care stiu. Specificul national e: moara si capra vecinului.

    • @ Ile – mă sperii
      însă nu doar pe mine ci și pe aleși !
      adică toți nenicii ăia nemțălăi franțuji italieni și enșpe natzii laolaltă, au pus-o pe Codruța acolo, doar pentru a ne face nouă ciudă?..

    • „si nici nu se poate fura”
      ai înțeles ideea
      acel nu se poate..
      mi-e teamă că tu aduci o nouă eră în politică – cu acel „nici nu se poate fura”
      e înfricoșător, pentru alesu’ nost – baronu’ care respiră numai Politică și împărțirea cașcavalului..

      tu strecori bombe ideologice, în commenturi
      sau – revoluționare, mai degrabă, da’ nu le pricepem noi

  7. Ce măkăneală penibilă despre ,,doctrina liberală modernă,, si ,,forța liberală modernizatoare,,.
    Doar-doar amețește niște votanți liberali.
    Ghinea, bolșevicii au atacat Religia, Familia Tradițională si Proprietatea Privată.
    Exact ca voi, uSE(x)CUricii !

    • Esti superpenibil,Motz. Ma intreb ce parere ai despre PSD. Dar despre AUR. Astia sint aua necomunisti?

  8. Pentru cei care tot o dati cu cascavalul, aveti si ceva dovezi in acest sens? A declarat Ghinea ca cere vreun onorariu sau ca-si face vreo companie? Sunt doar curios, atata tot.

    • Oh, nu!
      Nu-si face firma, va face voluntariat si va muri de foame!!
      Tu vrei sa ne spui ca va face voluntariat?!
      Da’ de unde!
      Va avea FONDURI de la UE, adica BANI foarte multi, ca STIE sa faca bani multi din proiecte de la UE, nu degeaba Sumele alocate Consultantei in PNRRul Romaniei sunt URIASE, ia uite Scrisoarea lui Ghinea catre colegi:
      „Iată scrisoare pe care Cristian Ghinea le-a transmis-o colegilor săi din USR, în care le-a explicat motivele deciziei luate.

      “Dragi colegi,
      Vă anunț prin prezenta decizia mea de a demisiona din poziția de vicepreședinte și membru în Biroul Național al USR începând cu data de 1 ianuarie 2022.
      Motivul imediat al acestei decizii ține de 2 Proiecte pe care le demarez IMPREUNA cu colegii europarlamentari Dragoș Pîslaru și Vlad Botoș, proiecte de monitorizare și asistență pentru PNRR. Aceste FONDURI vin din Bugetul Parlamentului European, dar sunt la DISPOZITIA Europarlamentarilor, pe bază de PROIECTE de comunicare/cercetare/politici publice.
      Vom lansa în ianuarie platforma de monitorizare a PNRR și apoi imediat publicații și activități de asistență pentru primari/consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri.
      Am consultat juriști și opiniile legate de o obligație statutară de a mă retrage sunt împărțite. Prefer să o fac, în spiritul deciziei noastre colective.”

      Deci: cei 3 USRisti isi fac Firma de Consultanta cu Fonduri de la UE alocate Europarlamentarilor pentru proiecte de Consultanta acordata Primarilor/Consilierilor pentru a „beneficia de fonduri de la UE”.!!

      Consultanta pe bani de la UE i-a imbogatit pe multi USRisti, desi Romania e „campioana” codasa la absorbtia Fondurilor de la UE, dar USRistii si-au luat BANII!
      Multi BANI!!!!
      La fel va fi cu PNRRul: Banii de Consultanta vor imbogati Firmele USRiste, iar EFECTUL banilor europeni va fi ca si pana acum: nesemnificativ!!!

    • @lili. Pnl si psd baga mana pana la cot in sacul cu bani, iar usr istii ar trebui sa dea consultatii gratis. Bravos !

    • @ lili, te urmăresc de mult timp pe forum și întotdeauna ți-am apreciat comentariile foarte bune și documentate, chear dacă nu mi-am exprimat niciodată aprecierile pro sau contra. De această dată, în acest comentariu, simt o doză de neînțelegere voită, de răutate. Susții că Ghinea ar face proiecte de absorbție de fonduri din PNRR pentru bani. Foarte adevărat. Dacă omul a prins această nișă merită toate laudele, mai ales dacă prin proiectele sale ajută primăriile să obțină fonduri europene fără a sta la mâna statului român obez și cu atâta birocrație și dacă și alții sunt capabili și ei ca să acceadă această nișă de oportunotate, bravo lor! După părerea ta, cel care prin munca sa, aduce bani pentru dezvoltarea comunităților trebuie să facă acest lucru pe banii săi? Tu la serviciu te duci și faci muncă voluntară? Sau mergi pe principiul: ,, nici cu vaca nu mă duc și nici lapte nu mănânc”. Îmi pare rău, dar din partea ta nu mă așteptam la asemenea cârcoteli puerile ,ca să nu le numesc altfel. În rest, toate cele bune și normal ar fi ca fiecare să-și vadă de ale lui și să lase capra vecinului în plata Domnului!

    • @Sageata: Nu spun, Doamne fereste, ca Ghinea sa faca voluntariat si sa nu castige!
      Ironia era la adresa lui @Qiu care spune asa: „Pentru cei care tot o dati cu cascavalul, aveti si ceva dovezi in acest sens? A declarat Ghinea ca cere vreun onorariu sau ca-si face vreo companie?”
      Daca intelegeti postarea lui @Qiu, veti intelege ironia mea!
      Sustin, dimpotriova, ca Romania are NEVOIE de Firme de Consultanta pentru a ajunge la BANII din PNRR, dar NU pot sa nu intreb: cum naiba firmele de consultanta ale multora din USR(si nu numai!) si-au luat BANII multi din consultanta la proiecte cu fonduri europene, dar in Romania NU vedem deloc EFECTELE in DEZVOLTARE ale acestor fonduri uriase!?
      De ce desi au trecut 14 ANI de la Aderarea la UE, iar azi in 2021 din Miliardele absorbite NU vedem EFECTELE, dimpotriva SUBDEZVOLTAREA Romaniei e la ea acasa!?
      Ce marete REALIZARI pentru o DEZVOLTARE moderna a reusit Romania pana in 2021?!
      NIMIC!
      Dar „baietii destepti” de la Firmele de Conslutanta ale partidelor si-au luat BANII aia muuuulti!!!!
      Asta sustin!

  9. PSDistii: pentru in milion de euro furat, distrug proiecte de un miliard, ca sunt sp(a)gangisti si inc(o)mpetenti. Ghinea: pune niste milioane la consultanta, dar aduce in tara proiecte de miliarde. Romanii sp(a)gangisti votanti PSD, PNL si AUR: nu e bine, ca se dau bani pe consultanta! Tot ei: e bine ca PSD si PNL fac praf proiecte de spitale, autostrazi ca sa fure ei un milion. Si voteaza PSD si PNL. Atat ii duce capul.

  10. Ghinea lucrează pentru România, nu PSD şi trolii lor.

    • @gunoi: cum e cu secretizarea platilor facute catre iliuta? Vine de-acolo o duhoare de koruptie de-ti cade parul din nas!

  11. A pierdut contractele alea babane de consultanta dupa care a facut PNRR si i le-a luat PSD. Acum cauta si el solutii macar sa manance si el ceva

  12. Un libidinos transpirat ca de altfel toti USR stii si postacii lor.

  13. Cei mai mari experți în „atragerea” fondurilor UE..USR😁

  14. Măi susținători nev.olnici ai USL2.0= FSN! Aveți tărâțe în tărtăcuță? Acest OM a renunțat la salariu baban de la P. E. pentru a face ceva în țara sa. Cum să înțeleagă niște ageamii ca voi, gestul altruist al unui om care a renunțat la multe beneficii punându-se în slujba muritorilor de rând, pentru a-i ajuta ca să obțină fonduri europene atât de necesare, în lipsa fondurilor de la guvernele iubitei noastre țări. Dacă în această țară de r.a.h.a.t, faptele făcute pro bono sunt văzute ca fapte negative iar minciuna și hoția sunt ridicate la rang de cult, Doamne iartă-ne, nu mai avem nici un viitor. Cât de înfundate să-ți fie urechile și cât de astupați îți pot fi ochii ca să nu auzi și să nu vezi realitatea evidentă??? Bănuiesc că cei care fac fel de fel de comentarii care mai de care mai răutăcioase, ori au interese obscure, ori au un grad de inteligență subunitar. În rest, toate cele bune în ajun de sărbători și vă urez ca să vă dea Ďumnezeu în anul care vine, nici mai mult nici mai puțin decât ceiace meritați după inima și mintea voastră!

    • Poate acum are timp de un duș.

    • @sageata stramba si fara varf: Esti exact genul de suporter usr! Inghiti pe nemestecate balivernele lor. Am vazut cum iliuta barna si-a capatuit sora si prietenii din bani europeni, iar ghinea a secretizat. Cine stie cate fraude a facut grasul asta cu studii de doi lei!

  15. Scopul scuza mijloacele.

  16. Cam mulți postaci învățați doar cu mâna întinsă la stat,.,. Cât mai merge leafa pt postări?

  17. Bravo ghinea!
    Macar de-ar fi jumatate din clasa politica asa, sa se mai schimbe ceva si la noi.