G4Media.ro

UE și NATO trebuie să colaboreze pentru a contracara amenințările hibride precum…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus (Госпогранкомитет Беларуси)

UE și NATO trebuie să colaboreze pentru a contracara amenințările hibride precum criza migranților provocată de Belarus – Pavel Popescu

Pavel Popescu susține că în actualul context internațional complicat este nevoie de o colaborare mai bună între Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, deoarece aceasta din urmă deține capabilitățile necesare pentru a lupta cu amenințările hibride.

„În astfel de situații, fie că discutăm de atacuri hibride la graniță, fie că discutăm de atacuri cibernetice, statele membre UE care sunt și membre NATO (și aceasta este situația pe flancul de est al lumii euro-atlantice) se poate invoca articolul 4 din Tratatul Alianței. Conform acestui articol, orice membru al Alianței poate solicita consultări cu ceilalți membri, iar rezultatul poate fi inclusiv invocarea articolului 5 din Tratat”, spune vicepreședintele PNL într-un comunicat de presă.

Liderul liberal mai spune că statele de pe flancul estic al NATO trebuie să aibă un cuvânt mai puternic în cadrul alianței. El se află în acest moment la Washington, la Forumul Parlamentar Transatlantic și urmează a fi expert-speaker la forumul Parlamentar Intelligence Security Forum. (Sursa foto: Captură video – Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează