G4Media.ro

Clotilde Armand: Lansez un apel public organizaţiilor neguvernamentale şi autorităţilor cu atribuţii…

Sursa Foto: Facebook/ Clotilde Armand

Clotilde Armand: Lansez un apel public organizaţiilor neguvernamentale şi autorităţilor cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului la colaborare şi acţiuni imediate pentru stoparea poluării din Bucureşti

Clotilde Armand face apel la ONG-uri şi autorităţi cu atribuţii în domeniul mediului să colaboreze cu Primăria Sectorului 1 pentru stoparea poluării în Capitală.

„Lansez un apel public organizaţiilor neguvernamentale şi autorităţilor cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului la colaborare şi acţiuni imediate pentru stoparea poluării din Bucureşti.

Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale ale Europei. Incendiile, arderile de deşeuri necontrolate, gazele de eşapament, deşeurile industriale, abandonarea ilegală de deşeuri pe domeniul public sau pe terenuri private sunt doar câteva dintre sursele care ne otrăvesc aerul pe care îl respirăm în fiecare zi.

Gradul ridicat de poluare din Bucureşti, constatat şi de senzorii de măsurare a calităţii aerului din Capitală, ne afectează calitatea vieţii fiecăruia dintre noi, punându-ne pe termen lung sănătatea în pericol. Nu mai departe de ieri, senzorii de poluare instalaţi în Capitală au fost, din nou, pe roşu şi portocaliu în mai multe zone ale oraşului”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Potrivit acesteia, este „un moment critic” chiar şi la nivel naţional, România se află în procedură de infringement pentru poluarea aerului şi există riscul să fie sancţionată de Comisia Europeană. Clotilde Armand a atras atenţia că, până în prezent, nu au fost luate măsuri pentru a reduce poluarea în marile oraşe, iar Capitala conduce în acest top.

„Ani de zile nu s-a făcut nimic sau aproape nimic în acest domeniu. Nepăsarea fostelor administraţii şi lipsa deciziilor ne-au adus aici. Poluarea a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de aşteptat sau de ezitat”, a spus Clotilde Armand.

Ea a opinat că este momentul ca poluarea să fie stopată. „Nimeni nu poate rezolva problema poluării de unul singur. Nici Primăria Municipiului Bucureşti, nici Garda Naţională de Mediu, nici primăriile de sector. Este nevoie de un efort conjugat al tuturor acestor autorităţi pentru a opri poluarea.

Dar mai este nevoie de ceva. Cetăţenii şi societatea civilă să vină alături de noi pentru ca, împreună, să facem aerul respirabil în Bucureşti. Apreciem foarte mult implicarea societăţii civile şi a activiştilor de mediu pe care îi aşteptăm alături de noi în acest demers.

Avem nevoie de specialişti care să ne împărtăşească din experienţa lor, care să fie alături de noi pe teren şi împreună cu care să reuşim să limităm poluarea aerului din Bucureşti”, a afirmat Clotilde Armand.

Solicitările de colaborare din partea organizaţiilor neguvernamentale specializate în domeniul protecţiei mediului pot fi trimise pe adresele de e-mail: cabinetprimar@primarias1.ro şi registratura@primarias1.ro. Ea a anunţat că va avea o primă şedinţă de lucru săptămâna viitoare la sediul Primăriei din Sectorul 1 împreună cu organizaţiile, instituţiile şi toţi cei interesaţi să lupte împotriva poluării.

De asemenea, Clotilde Armand a făcut un apel către toţi locuitorii Sectorului 1 să semnaleze la numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 de ore din 24, orice ardere necontrolată de deşeuri, emisii de gaze care deranjează mirosul, deşeuri abandonate, instalaţii industriale defecte care ar putea să constituie potenţiale surse de poluare.

Ea a adăugat că poliţiştii locali ai Sectorului 1 vor interveni în timp real pe teren pentru a verifica situaţia reclamată şi, în funcţie de ceea ce vor constata, vor solicita prezenţa comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, care vor lua măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare.  (Sursa: Agerpres)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Opriți poluarea doamna Clotilde Armand, șobolanii de pe străzile Sectorului 1 merită să respire un aer curat!!!

    • Eu gen postac nu stiu decat sa arunc cu noroi . Nu gandesc ci doar sunt controlat .

      Atat stiu si nimeni nu imi oate spune altceva !

    • @ Eugen,
      nu stiu daca ti-ai dat seama, dar te-ai pus singur in postura de „sobolan”… Dar chiar si tu, cu toate laturile pe care le arunci pe-aici, ar trebui sa respiri un aer mai curat…

    • Stop arderilor de deșeuri !

      aerlive.ro/?city=BUC

      Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat pentru 2020, la nivelul București-Ilfov, peste 130 de intervenții în teren pentru incendiere de deșeuri. În total au fost arse peste 870 de tone deșeuri.
      Particulele rezultate în urma arderilor de deșeuri sunt de 40 ori mai nocive față cele rezultate din arderea lemnului. Plasticul tip ABS din electrocasnice și electronice, eliberează compuși cu o toxicitate de 4.050 de ori mai mare decât a lemnului.
      Pentru aceste arderi ilegale și necontrolate, bucureștenii plătesc cu propria sănătate, dar și cu 6,35 miliarde de euro anual, în costuri sociale.

  2. Arderile sunt in Sintesti si alte localitati populate de conlocuitori, iar groapa de gunoi frumos mirositoare e in Rudeni, despre ce vorbeste Clatite?

    • Tu nu stii ca aerul circula, esti bugetar.

    • Tu stii doar ce-i ala levigat 😂 Reiterez pe intelesul tau: Clatite are atributii exclusiv in Sectorul 1, in restul sectoarelor si localitatilor este simplu cetatean.

    • Chiar acum baga Rudeniul la gazare de mori.
      Ca doar a venit weekendul…

    • Exprimarea ” Clatite” face sa.mi intareasca convingerea ca unii români nu sunt demni de a fi considerati cetățeni europeni. Ați rămas tot in epoca feudala, ca sa nu merg mai jos, cu pupat moaste si vorbit ca pe uliță, mitocăneste.

    • @Clara Serban, e bine ca unii ca dvs. si-au lasat opincile la bariera cu mult timp in urma si s-au si frantuzit intre timp. Mais oui, je suis horripilé.

  3. Articolul nu are titlu.

    • E despre clotilda. Scandalgioaica frantuzita…

    • ‘nici nu-i trebuie’ ,
      De servici cu denigrarile si carcotelile ?
      Nici vineri seara nu va lasa liberi sosoaca urlatoarea ?
      Ori e ordin de la legionaru tirziu? sau de la insarcinantul simeon? or de la chitic ala care vrea sa scoata tara din ue si nato ?

  4. Romanii vor poluare, de-asta au votat PNL. Cum l-au schimbat pe USRistul Berceanu la Garda de Mediu, dupa o luna a reinceput poluarea masiva.

  5. De mult nu am ras asa de bine. Am crezut ca sunt pe timesnewroman. Mulțumesc Clotide .😂😂😂

    • E si normal, din moment ce numele tau ne spune ca ai „un neuron”… Lasand insa rasul la o parte, poluarea te afecteaza la fel de mult ca si pe ceilalti.
      De cand a disparut Berceanu de la Garda de Mediu baietii ard deseuri in draci (vezi pe uradmonitor ce se intampla acum in Bucuresti si imprejurimi), probabil isi recupereaza pierderile pentru perioada in care n-au mai putut sa faca ce vor. Acum pot iarasi sa faca ce vor…

  6. URADMonitor , prima și cea mai mare rețea de senzori de calitate a aerului vă pune la dispoziție gratuit date de calitate a aerului din sector. Senzorii noștri au multiple certificări de acuratețe fiind și dublu câștigători in competiția internațională Airlab organizată de Airparif Franța .
    https://www.cerespir.ro/uradmonitor-a-luat-doua-premii-la-competitia-internationala-airlab-2021/
    salutam initiativa si punem umarul sa ajutam!

  7. si aceste ONG-uri private si voluntare nu vor cere sau primi bani publici (bani nationali sau europeni) pentru a o ajuta pe Clotilde, nu?

  8. Fiecare poate descărca din Magazin Play aplicația AIRLY unde se poate vedea nivelul de poluare ! Acum în București (21:08) pe b-dul Pache Protopopescu poluarea e 84 (CAQI) de 10 ori mai mare față de ora 10 a.m. când se presupune că se atinge vârful poluării datorat mașinilor ! Stat eșuat, indolent, corupt , IMPOTENT! Pentru niște milioane de euro câștigate de hauriști suferă milioane de oameni și nimeni nu ia nicio măsură! RUȘINEEEEEEEE!

  9. Aer! Aer pentru sobolanul rosu Eugen!

  10. „Niciunul nu poate rezolva de unul singur… Este nevoie de un efort conjugat…” Dar problema poluării și sursele de poluare a capitalei sunt arhicunoscute. Ce a reținut guvernul, autoritățile de mediu, primarii și poliția să fi luat de mult măsuri consecvente de urmărire și combatere? Răspuns: indolența și incompetența autorităților, lipsa consecințelor asupra factorilor responsabili, interminabila gâlceavă politică paralelă cu interesul cetățeanului. Atenție: nu numai Covidul poate sa ne oare, ci și poluarea. Aude cineva?

  11. Întâi, faceți ce a făcut Primarul Ciucu cu analfabeții funcționali din Poliția locală, și apoi, cu agenții de mediu, care NU cunosc legea și nu cunosc principiul „poluatorul plătește” , -vezi Raportul Curții Europene de Conturi-, care semnalează că „prea des contribuabilii trebuie să plătească poluarea in locul firmelor poluatoare”. Mai ales firmele din construcții, care abandonează moloz și deșeuri din construcții, pe terenurile din jurul Capitalei, făcând evaziune fiscala. Agenții de Mediu și Poliția locală, din motive obscure, in loc să amendeze pe constructorii mari și mici, care au primit autorizații de construire / demolare, amendează pe proprietarii de terenuri (contribuabili !), chiar daca nu locuiesc acolo, chiar daca li se fură gardurile. Dar forțele de ordine nu știu nici făptașii care transportă, pe sub nasul lor, camioane/ căruțe cu moloz, ziua sau noaptea, după cum nu știu nici unde este gardul Dâmboviței (dupa Vitan, încolo), nici cabinele telefonice, băncile, capacele de canal, cablurile etc, proprietate publică, care sunt vândute la fier vechi sau topite in afara Capitalei. Se cunoaște și faptul că multe firme nu au contracte sau nu plătesc taxa de salubrizare, nici majoritatea locuitorilor, care depun deșeuri menajere pe unde apuca. Autoritățile locale sunt obligate să stabilească locuri de depozitare, dar numai pe terenul statului (HG 349/2005), nu pe terenuri virane particulare, ca să amendeze in serie pe proprietarii, victime ale poluării, privați de folosința propriilor terenuri ! Nu se respectă principiile obligatorii ale UE (OUG 195/ 2005), „poluatorul plătește; acțiunea preventivă; stoparea poluantului la
    sursa; !! Autoritățile locale și Primăriile sunt cele care NU le respectă ! De ce a fost îndepărtat Dl Octavian Berceanu, cel care a identificat corect problemele de mediu și a luat câteva măsuri curajoase ? Pe cine a deranjat ? Luati-l Dvs. consilier la Primăria Sectorului 1, deși ar trebui sa fie Ministrul Mediului ! 👍

  12. Unde e comentariul meu ???? Alo !!!

  13. Marș la (k k t), scr-(oafa) spu-(rcată) ce esti!
    🤮

    • Cataline, ce profunzime uimitoare !!!
      Orice om care te citeste isi da seama de calitatea ta intelectuala… un punct de vedere atat de bine argumentat…

  14. Incepem cu tine Ciortilde ? Ca ne-ai poluat serios!

  15. Lansez un apel să le dau ceva bani ONG-eurilor .

  16. Simplu, recompensa pentru raportarea celor care poluează prin ardere sau arunca deșeuri, să vedeți ce se raportează.
    Accesul cu mașina în oraș, 100 de lei pe zi diesel, 70 benzina, 200 duba, 500 camionul. Strazi unde motoarele cu combustie nu sunt permise, că in Londra. Sa vezi poluare atunci.