G4Media.ro

USR PLUS, comunicat dur la adresa PNL în pline negocieri de coaliție:…

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

USR PLUS, comunicat dur la adresa PNL în pline negocieri de coaliție: ”Florin Cîțu a ales să calce în picioare justiția și să legitimeze furtul din banii românilor”

USR PLUS susține că ”prin modul în care a adoptat PNDL 3, Florin Cîțu a ales să calce în picioare justiția și să legitimeze furtul din banii românilor”. Într-un comunicat emis la câteva momente după începea ședinței decisive a coaliției de guvernare, USR PLUS îl acuză pe premierul Cîțu că ”a dat dovadă astăzi de un abuz marca OUG 13 și a legitimat furtul din banii românilor”.

Comunicatul integral al USR PLUS:

Prin modul în care a adoptat PNDL 3, Florin Cîțu a dat dovadă astăzi de un abuz marca OUG 13 și a legitimat furtul din banii românilor. Florin Cîțu a arătat, din nou, că interesul propriu de partid este mai important decât interesul românilor, în condițiile în care traversăm o criză pandemică.

USR PLUS a făcut o analiză a proiectului care arată clar că PNDL 3 este doar o continuare a PNDL 2 (creația lui Liviu Dragnea) în ceea ce privește risipa banilor și lipsa de transparență în alocarea lor. Niciun amendament USR PLUS nu a fost adăugat în proiect, o nouă dovadă că PNDL 3 nu s-a dorit în niciun moment să fie altceva decât o pușculiță pentru partide.

În primul rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, prevede aceleași tipuri de investiții, acordate nu în funcție de nevoile punctuale locale ale oamenilor, ci în funcție de interesele firmelor de partid. USR PLUS a propus ca alocarea banilor să fie făcută în funcție de niște indicatori clari.

În al doilea rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, nu stabilește niște criterii clare în aprobarea investițiilor. USR PLUS a propus ca proiectele să fie aprobate în urma unei evaluări independente și profesionalizate.

În al treilea rând, PNDL 3, la fel ca PNDL 2, nu prevede niciun fel de criteriu în stabilirea costurilor, ceea ce înseamnă prețuri umflate, stabilite la liber arbitru. USR PLUS a propus introducerea de costuri unitare maximale, prin raportare la lucrări similare, iar sumele ce depășesc aceste costuri unitare să fie suportate din bugetul propriu al beneficiarului.

În al patrulea rând, PNDL 3 prevede, la fel ca PNDL 2, ca banii pentru proiecte să fie date din pixul unui ministru, adică așa cum a făcut și Dragnea. USR PLUS a propus o evaluare independentă și transparentă a propunerilor de investiții, accesibilă publicului.

În forma actuală, PNDL 3 va fi cel mai mare jaf din banii românilor. USR PLUS îi solicită premierului Florin Cîțu, care nu mai are legitimitatea să continue în această funcție, să își dea demisia.

Foto: Lucrări finanțate prin PNDL (Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Cica , fără avizul CES se poate ataca la CCR.

  2. sa explice jurnalisti care spun ca 50 miliarde euro nu sunt multi bani celor ce nu isi pot permite sa plateasca lunar facturile de cateva sute de lei!

    doua romanii, doua categorii de cetateni!

    probabil in presa se castiga suficient de bine!

  3. Au bagat reabilitarea de drumuri si poduri la un loc cu apa, canal, gaze.

    Cel mai rapid aplici asfalt direct pe pamant iar
    drumurile au nevoie de stalpi cu lumina. 2000 de lei becul.

    Alocarea: primul venit primul servit.
    Dar ghici ce: samsarii aplica inainte de deschiderea oficiala a inscrierilor.

  4. Da, stim, PNL fura. Spune-le asta votantilor, ca sunt mai grei de cap.

  5. A demis un ministru, nu vreun judecator sau procuror integru.
    De cand se identifica justitia prin ministrul justitiei?
    Referitor la PNDL3, este adevarat dar iesirea USR-ului din guvern va incuraja furtul.
    Solutia ar fi amanarea motiunii si continuarea negocierilor.

    • Ți se pare că ai cu cine să negociezi ?
      Să negociezi ce ? Deja au stopat concursurile pentru ocuparea celor mai relevante funcții din justiție , PNDL3 de asemeni .
      Dacă până acum a dat afară din guvern doi miniștrii USRPLUS , oare creierul tău ăla minuscul nu îți spune că urmează și al treilea ?!?

  6. Am sxris mesajul asta si l-au blocat (temporar, sper). Ce e gresit?
    Na! L.am umplut de puncte:

    Au bagat re-abilita.rea de drum.uri si pod.uri la un loc cu a.pa, ca.nal, gaze.

    Cel mai rapid aplici as.falt direct pe pa.mant iar
    drumurile au nevoie de st.alpi cu lu.mina. 2 000 de lei be.cul.

    Al.ocarea: primul venit primul servit.
    Dar gh.ici ce: sam. sarii ap.lica inainte de deschide.rea oficia.la a in.scrierilor.

  7. USR – ce faceti ? V-a luat dumnezeu mintile ? Acuzati PNL –
    CITU de presupuse viitoare fapte de coruptie , va asociati si legitimati un partid extremist , nu va intereseza nici apelul facut de cetatenii de valoare ai tarii , nici de electoratul vostru cel educat care a avut asteptari de la voi si care nu poate intelege unde vreti sa ajungeti .Aveti ceva de spus spuneti in cadrul legal al guvernarii acolo unde votantii v-au trimis . Nu deturnati votul oamenilor . Ce fel de politica faceti ?

    • Fix pt asta i-am votat, sa bage parul in roata hoților.

    • Deja vă rugați in genunchi de ei sa nu depună moțiunea?
      Sa tragem apa după #echipacastigatoare

    • Am votat USR+, si îi voi vota in continuare.

      Pentru asta i-am ales – sa lupte contra hoției prin orice mijloace!

      Nu le plange tu de mila, au mai multi sustinatori decat iti inchipui…
      Si educati.

  8. Jocul politic are si el rostul lui dar de aici si pina la a deturna votul oamenilor prin asociere este drum lung . Cetatenii nu au votat aur ci USR , un partid de dreapta ce respecta regulile jocului democratic . Ce facem aruncam tara in aer pentru ambitiile stupide ale unor politicieni .

    • Pai romanii l-au votat pe Iohannis ca sa fie presedintele Romaniei, nu avocatul mafiotilor din PNL. Votul pentru Iohannis nu a fost deturnat?
      Ce facem, aruncam tara in aer pentru ambitiile stupide ale lui Citu si ale PNL? 🙂

    • Va aruncati (voi, PNL) in prapastie de mana cu Cîțu.
      Va plang de mila…

  9. Depuneți odată moțiunea?
    Sa tragem apa după #echipacaetigatoare

  10. Serios??? Parca voi făceați altfel de politică, transparența echidistantă etc cele rele erau doar la PSD. Ia uite cu PSD în opoziție CDR au furat tot ce au putut și acum iau pielea de pe noi cu preturile la utilități alimente și combustibili.

  11. Bravo, USR+!

  12. Toleranță zero!!! Câțu w un țepar și un ex-condamnat!!!! Să plece!!!