G4Media.ro

Participarea avioanelor militare la festivitățile de Ziua Forțelor Aeriene din București, anulată…

Sursa: afthunderbirds.com

Participarea avioanelor militare la festivitățile de Ziua Forțelor Aeriene din București, anulată după incidentul cu elicopterul american în centrul Capitalei

Festivitățile programate pe 20 iulie în București de Ziua Forțelor Aeriene se vor desfășura fără survolul aeronavelor militare, iar la evenimentul din 21 iulie de la Arcul de Triumf vor participa doar avioane de transport militar care au executat misiuni în Afganistan (C-130 Hercules și C 27J Spartan), a anunțat joi Ministerul Apărării.

Anunțul vine ca urmare a incidentului de joi, 15 iulie, când un elicopter al Armatei SUA, de tip UH-60 Black Hawk, a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din centrul Capitalei.

După incident au fost anulate toate zborurile de antrenament care erau planificate în această perioadă deasupra Bucureștiului, în vederea participării aeronavelor militare românești și americane la festivitățile organizate în data de 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului, cu ocazia Zilei Forțelor Aeriene, respectiv 21 iulie, la Arcul de Triumf, cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

În urma incidentului de zbor în care a fost implicată aeronava Armatei SUA, care necesitat aterizarea de urgență în zona Pieței Charles de Gaulle din Capitală, nu au fost înregistrate victime. Evenimentul este cercetat de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române și ai Ambasadei SUA la București, iar investigațiile judiciare sunt coordonate de Parchetul Militar București, potrivit MApN.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Vai mama noastră !… Sunt convins că piloții au fost români (deci superprofesioniști !), și nu…americani !…DIXIT.

    • De mama ta sigur, la ce ‘convingeri’ ai … Crezi ca in elicoptere urca maimutoi ca tine ? Poate doar sa fie dusi de urgenta unde le e locul …

  2. Mulțumim americanilor! Mai facem și noi ceva economie de combustibil!

  3. Gata campania de arat pt vara asta

  4. O decizie emotionala luata pe coltul mesei de un fatalau. O rusine sa te sperii la un incident si sa nu duci parada aviatica la capat. Ar trebui sa interzicem toate culoarele de zbor care trec pe deasura oraselor sa nu cada vreunul peste noi. Au murit atatia aviatori, o zi pe an ne aducem aminte de ei. Statuia aia de la Aviatorilor are o simbolistica, la baza ei sunt piloti aflati intre fiare contorsionate.