G4Media.ro

35 de cetăţeni străini depistați la Nădlac și Gara Curtici / 26…

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

35 de cetăţeni străini depistați la Nădlac și Gara Curtici / 26 erau ascunși în două autoutilitare conduse de șoferi români

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 26 de cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autoutilitare conduse de cetăţeni români, anunță Agerpres.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, conducând două autoutilitare înmatriculate în România. Unul dintre şoferi transporta cutii de carton pentru o societate comercială din Franţa, iar celălalt se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Ungaria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv într-un locaş special amenajat în partea din faţă a compartimentului destinat mărfii (perete dublu), în total, 26 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, intraţi legal în ţara noastră.

În ambele cazuri, şoferii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Alte nouă persoane au fost depistate în gara feroviară din Curtici, în cadrul unor acţiuni preventive.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au desfăşurat miercuri o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă și au fost identificaţi nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani, intraţi legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Romani sa transporte peste granita migranti? Locasuri speciale unde erau ascunsi? Romanii cinstiti si cu friga lui D-zeu sa faca asa ceva?

  2. E simplu: România nu poate implementa normele de acces Schengen (nefiind membră) așa că nepalezii (dar și indienii de exemplu) intră conform tratatelor bilaterale iar apoi încearcă să forțeze frontiera spre Ungaria! Dacă sunt prinși se întorc în centrele de cazare pentru a mai încerca o dată! Mulțumim Austria!