G4Media.ro

Ministerul Sănătății: Crește numărul copiilor bolnavi de COVID-19

sursa foto: Unicef

Ministerul Sănătății: Crește numărul copiilor bolnavi de COVID-19

Crește numărul copiilor bolnavi de COVID-19, atenționează Ministerul Sănătății, transmite Digi24.

În contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus în toate categoriile de vârstă, autoritățile vor să crească numărul paturilor de la ATI la 1.600, în condițiile în care acum sunt 1.300, iar 1.056 sunt deja ocupate.

Ministerul anunță de asemenea schimbări și în ceea ce privește protocolul de tratament al pacienților care stau acasă și au forme ușoare ale bolii. Aceștia trebuie monitorizați cu atenție de medicii de familie, care vor decide tratamentul lor și îi vor direcționa către spital, în cazul în care starea lor se agravează.

Până acum, doar pacienții cu forme ușoare internați în spital primeau antivirale, nu și cei care stau acasă.

Măsura a fost decisă pentru a evita o creștere și mai mare numărului de cazuri grave de COVID, în condițiile în care, chiar dacă numărul de paturi de terapie intensivă poate fi mărit, nu există suficient personal medical pentru ele.

Autoritățile fac un nou apel la populație să respecte măsurile sanitare și avertizează că s-a schimbat tipologiei pacienților.

Dacă la începutul pandemiei cei mai mulți pacienți erau vârstnici, în ultima perioadă s-a constatat că sunt tot mai mulți copii și adolescenți care se îmbolnăvesc de COVID-19.

Sursa: Digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Protejati copiii , cu orice pret.

    • Scolile au fost inchise in ultima saptamana(vacanta) iar in Cluj, Timisoara, Bucuresti sunt inchise de cam 3 saptamani. Despre ce vorbim?

    • care.e.nr de.copii infectati ?.

      ce grupe.de.varsta ?

      daca nu furnizeaza date, e doar propaganda

  2. Incepe iadul.

  3. „medicii de familie, care vor decide tratamentul lor și îi vor direcționa către spital”

    dai spaga – stai acasa
    nu dai spaga – la spital cu tine

  4. DSP-urile sunt complet depășite de situație.
    Nu se mai dau decizii de întrare în izolare pentru cei confirmați pozitiv cu Covid.
    La telefoanele DSP NU poți prinde, iar când prinzi nu răspunde nimeni.
    Pentru decizie vor ca bolnavii sa depună cererea online impreuna cu evaluare de la doctor se spital, dar la spital salvarea nu vine sa te ia decât dacă ai simptome grave, ca nu ai decizie și pe propriile picioare e nebunie sa te duci, bolnav contagios fiind. Doctorul de familie nu te poate înregistra el la DSP.

    • DSP urile sunt depășite de situație de la început pentru că au lipsa de personal. Unii au ieșit în pensie și nu s-au mai scos posturi in loc. Iar la rezidențiat nici macar anul acesta nu s-au scos cel puțin 2 posturi la fiecare DSP din tara, ca aceasta situație sa nu se mai repete. La INSP nu e niciun post! Și acolo is o mana de oameni să gestioneze o pandemie.
      Așa e la noi, ai relații ok, nu ai trebuie sa pleci din tara. Trist dar adevărat.

    • ce ma ati primit comanda sa tipati iar ca vreti arest?
      hai „ca in Italia” sa mai scapam de voi

  5. Wait, what? Dar copiii sunt asimptomatici așa spun toți „specialiștii”?! Acum vine asociata școlilor particulare cu un grafic din care rezultă că copiii nu se îmbolnăvesc, sigur cei din Minister se înșală.

  6. Oare cei care au publicat stirea s-au gandit sa verifice care e procentul de copii infectați din nr total de cazuri?
    Nu de alta, dar e logic si de așteptat ca nr de copii bolnavi sa crească în valoare absolută acum cand avem aproximativ 10k noi cazuri totale pe zi vs la început când aveam sa zicem 100 cazuri totale noi pe zi. Nu?
    Pentru asta nu trebuie sa fii specialist ca sa te prinzi. Dar poți fi un redactor profesionist si sa verifici aceasta informatie, sa afli si crii in articol cu cât a crescut procentul copiilor bolnavi din total in ultimele luni…