G4Media.ro

324 de noi bugetari dintr-un foc. Angajări cu derogare la Autoritatea Vamală

sursa foto: Poliția de Frontieră

324 de noi bugetari dintr-un foc. Angajări cu derogare la Autoritatea Vamală

Autoritatea Vamală Română, instituție nou înființată și care are deja 3060 de posturi alocate, va mai face încă 324 de angajări, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat de guvern.

Motivația angajărilor e războiul ințiat de Rusia în Ucraina, care a dus la creșterea fluxului de mărfuri spre România.

Pentru a putea face angajările, guvernul va face derogare de la o altă decizie luată în iunie, când executivul a interzis noile angajări la stat prin altă OUG.

Alocarea acestor 324 de posturi se va face astfel:

– birouri vamale de frontieră ce funcționează la frontiera cu Ucraina, Republica Moldova, respectiv Marea Neagră, porturile de pe fluviul Dunărea cu trafic de mărfuri din Ucraina și Republica Moldova;
– structurile de echipe mobile din cadrul direcțiilor regionale Iași, Cluj, Galați, București, precum și din aparatul central care asigură activități de supraveghere și control vamal;
– structurile de help-desk pentru aplicațiilor informatice ale autorității vamale de declarare a mărfurilor în tranzit și la export;
– structura de monitorizare și coordonare a aplicării pachetului de sancțiuni internaționale stabilit la nivelul UE împotriva Rusiei

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. munciti dragilor, alti 300 de taietori de frunza, trebuie sa-i platiti din impozitele voastre, succes!

 2. Derogări, detașări… pentru șmecheri oricând se găsește o portiță.
  Omul de rând nu are șanse reale la stat.

 3. Nu știu ce drq fac ăștia la vămi, dar pentru camioane și transporturile de persoane, granița cu ungaria și mai aled aia cu bulgaria, sunt dezastre. Nici nu îmo închipui cum e la granița cu ucraina. Acum, daca chiar era nevoie de atâția… nu știu.

 4. Propun ca serviciile vamale să fie îndeplinite de un ONG! De exemplu „Rezist”. Ce atâta pază? Îmi aștept coletul cu marijuana de o săptămână! România nu trebuie păzită. USR partidul ce protejează infractorii face criză ori de câte ori se înăspresc controalele.

 5. Vor fi 324 de noi lacuste spagare din partidele actualei majoritati PSD-PNL-UDMR, care vor beneficia peste cativa ani si de pensii speciale.
  Dar, cum spun USL-istii, bineinteles ca USR e de vina! 😛
  PS. PSD si PNL se laudau ca au blocat angajarile bugetare dupa 1 iulie, dar se pare ca numai pentru fraieri, politrucii sunt angajati in continuare.