G4Media.ro

3.000 de tone de alge, strânse de pe litoral, în ultimele zile,…

sursa foto: Facebook/ Bogdan Bola

3.000 de tone de alge, strânse de pe litoral, în ultimele zile, cât  în toată luna iulie / Plantele au fost aduse lângă țărm de furtuni / ”Ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc”

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a anunţat că 3.000 de tone de alge au fost strânse de pe plajele litoralului românesc în ultimele zile, aceeaşi cantitate fiind colectată în luna iulie, informează News.ro.

ABADL a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că această cantitate de alge a fost adusă la mal de furtunile din ultimele zile.

“În minivacanţa de Sfânta Maria ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării şi le-au adus la mal. În aceste zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge şi aceeaşi cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022. Pentru colectarea algelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează pe toată linia ţărmului, dar programul de desfăşurare a acestor activităţi se desfăşoară numai noaptea fiind condiţionat de prezenţa turiştilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfăşura pe timpul zilei din motive de siguranţă”, se arată în comunicat.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral reaminteşte că, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa, gestionează plajele litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de kilometri, între localităţile Corbu şi Vama Veche, aparţinând de zece primării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. „o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării şi le-au adus la mal.”
  Algele au inflorit pentru ca au fost dislocate de furtuni. O fi tot ospatar ca la apele romane?

  • Algele nu înfloresc. Se înmulțesc prin diviziune cînd apa este caldă. Iar litoralul românesc fiind cu piatră în marea lui majoritate (platforma submarină) nu-i de mirare de ce se ”înverzesc” plajele.

  • Algele verzi se inmultesc prin reproducere predominant sexuala, (sau prin spori) deci „inflorirea” nu este un termen chiar exagerat. Dislocarea lor de pe fundul marii le aduce la suprafata ceea ce stimuleaza fotosinteza si „multiplicarea”.
   Uneori marea se coloreaza destul de puternic datorita sporilor produsi tot de alge (alte feluri).
   ……..Nu sunt specialist, s-ar putea sa mi se reprosese inexactitatea termenilor ca sa mi se combata comentariul, dar asta mi-aduc aminte de pe la scoala… odata, de mult…
   Niciuna dintre astea nu pun in pericol biotopul mai mult decat mizeriile aruncate de OM – acelasi care se arata scarbit cand se atinge de algele din mare, dar arunca in mare si pe plaje ambalaje, pungi, pet-uri si coji de seminte.