G4Media.ro

1127 decese noi în 24 de ore în Statele Unite/ New York,…

Sursa Foto: Ciprian Toma

1127 decese noi în 24 de ore în Statele Unite/ New York, sub pragul de 100 de morți într-o zi

Statele Unite au înregistrat sâmbătă 1.127 noi decese legate de noul coronavirus în 24 de ore, ridicând la 97.048 numărul total al morţilor de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului cotidian prezentat de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP.

Un total de 1.621.658 de cazuri au fost confirmate oficial în ţară, numărul cel mai ridicat din lume, potrivit datelor prezentate de această universitate cu sediul în oraşul Baltimore

Numărul morţilor cauzate de noul coronavirus înregistrate în statul american New York a scăzut la 84 în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă guvernatorul Andrew Cuomo, bilanţul cel mai scăzut de la 24 martie, relatează AFP.

„Este o veste bună”, a declarat guvernatorul în briefingul său cotidian de presă. Spitalizări, intubaţii, infecţii noi: descreşterea continuă, a adăugat el.

„Mi-am spus mereu că bilanţul trebuie să coboare sub 100”, a continuat guvernatorul. „Asta arată că facem progrese”, potrivit acestuia.

În vârful pandemiei în acest stat, cel mai afectat din SUA, autorităţile au înregistrat, în prima jumătate a lunii aprilie, peste 1.000 de decese pe zi.

O parte a statului unde coronavirusul a fost puţin activ a început să relaxeze măsurile de izolare, dar restricţiile nu fost încă ridicate în oraşul New York.

Plajele metropolei urmau să rămână închise pentru acest sfârşit de săptămână prelungit care marchează tradiţional începutul sezonului estival în Statele Unite, luni fiind zi de sărbătoare (Memorial Day).

În restul statului şi pe litoral, plajele vor fi deschise, frecvent cu indicaţii de distanţare fizică.

După o acţiune în justiţie, Andrew Cuomo a autorizat, de asemenea, cu începere de vineri seară, adunările cu cel mult 10 persoane.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Praf in ochi. De ce ?

  2. iar domnii de la NY Time ne au prezentat o lista de decedati, doar nume fara CNP, precum domnii de la Suceava. Si marmota invelea ciocolata. Pot sa generez si eu pe computer o lista de nume de vreo 1 milion, dar fara CNP este doar o lista de nume. Asa ca lasa ne lasa ne!

  3. #nespalatiiplanetei

  4. si sa nu uitam ca amerlocii sunt datori la taitzelari vreo 150 miliarde (nici nu mai conteaza daca in dolari ori euro) prin urmare danseaza pe muzica ce li se pune de la Peiking!