G4Media.ro

25 de organizaţii solicită demisia membrilor CCR după decizia privind Secția specială:…

25 de organizaţii solicită demisia membrilor CCR după decizia privind Secția specială: CCR impune judecătorilor naţionali să nu poată aplica direct dreptul european care se opune în mod clar unei astfel de Secţii

24 de organizaţii din România şi străinătate se alătură demersului asociaţiei Iniţiativa pentru o Cultură Democratică Europeană şi solicită demisia membrilor CCR care au adoptat decizia prin care interzic judecătorilor români să constate încălcarea dreptului european cu privire la Secţia specială de anchetat magistraţii, precizează un comunicat de presă transmis vineri.

Potrivit reprezentanților organizațiilor, decizia CCR din data de 8 iunie 2021 „a bulversat lumea juridică”.

„Curtea Constituţională refuză să respecte hotărârea CJUE din data de 18 mai 2021 care consacră obligativitatea pentru statul român de a pune în aplicare recomandările din cadrul Rapoartelor MCV, printre care şi desfiinţarea Secţiei speciale. CCR impune judecătorilor naţionali ca, din moment ce a fost decisă în România constituţionalitatea înfiinţării Secţiei speciale, ei să nu poată aplica direct dreptul european care se opune în mod clar unei astfel de Secţii”, precizează organizațiile.

Semnatarii demersului constată că decizia CCR „contravine jurisprudenţei constante a CJUE potrivit căreia judecătorul naţional este primul judecător european, iar acest rol nu poate fi interzis de nicio autoritate, lege sau practică, chiar dacă este vorba de o curte constituţională”.

Curtea Constituțională (CCR) a decis marți, cu majoritate de 7 la 2, că Secția Specială de anchetare a magistraților este constituțională, iar desființarea ei nu poate fi decisă decât de Parlament, potrivit unui comunicat al CCR. Doar judecătoarele numite de președintele Klaus Iohannis, Livia Doina Stanciu și Simina Tănăsescu, au făcut opinie separată.

CCR a atras atenția judecătorilor de la instanțele ordinare de judecată că nu pot aplica decizia Curții de Justiție a UE (CJUE) în detrimentul deciziilor CCR.

Pe 7 iunie 2021, judecătorul Costin Andrei Stancu de la Curtea de Apel Pitești a stabilit, în baza deciziei CJUE din 18 mai 2021, că Secția Specială funcționează contrar legislației europene.

Publicăm integral comunicatul de presă:

„25 de organizaţii solicită demisia membrilor CCR

24 de organizaţii din România şi străinătate se alătură demersului asociaţiei Iniţiativa pentru o Cultură Democratică Europeană şi solicită demisia membrilor CCR care au adoptat decizia prin care interzic judecătorilor români să constate încălcarea dreptului european cu privire la Secţia specială de anchetat magistraţii.
Decizia CCR din data de 8 iunie 2021 a bulversat lumea juridică. Curtea Constituţională refuză să respecte hotărârea CJUE din data de 18 mai 2021 care consacră obligativitatea pentru statul român de a pune în aplicare recomandările din cadrul Rapoartelor MCV, printre care şi desfiinţarea Secţiei speciale. CCR impune judecătorilor naţionali ca, din moment ce a fost decisă în România constituţionalitatea înfiinţării Secţiei speciale, ei să nu poată aplica direct dreptul european care se opune în mod clar unei astfel de Secţii.
Semnatarii demersului constată că decizia CCR contravine jurisprudenţei constante a CJUE potrivit căreia judecătorul naţional este primul judecător european, iar acest rol nu poate fi interzis de nicio autoritate, lege sau practică, chiar dacă este vorba de o curte constituţională.
Cele 24 de organizaţii sunt cunoscute asociaţii şi grupuri civice militante pentru valorile europene precum democraţie, stat de drept, anticorupţie şi independenţa justiţiei:
Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justiţie, prin Lucian Checheriţă;
Asociaţia Freedom House Bucureşti, prin Cristina Guseth;
Asociaţia RESET, prin Daniela Mitrofan;
#activAG Piteşti, prin Traian Paparete;
#Rezist Milano, prin Cătălin Lazăr;
#Ștafeta Steagului European, prin Maria Elena Vanghelatou;
#Acord Diaspora, prin Gabriel Ursescu;
#Rezist Dublin, prin Alexandru Gheorghe;
#Rezist Iași, prin Anca Cornelia Aradei;
Asociația Bihorul Civic, prin Vasile Dumitriu;
#Voluntari în Europa, prin Adriana Mureșan;
#Mişcarea Civică Diaspora Austria, prin Claudia Zotlterer-Vlad;
#Diaspora Milanp, prin Miron Alin Stănescu;
Asociaţia Oradea Civică 017, prin Cosmin Burdasiu;
#Diaspora Franţa solidară cu România, prin Mihaela Mihai;
#Canada Save Roșia, prin Eugen Melinte;
#Un timbru pentru dreptate, prin Octavian Stângă;
#Cetățean implicat, prin George Macarie;
Asociația ACREMIS, prin George Macarie;
#Rezist Galați, prin Magdalena Daniela Bolocan;
Iniţiativa România, prin Diana Maria Voicu;
#Corupţia Ucide, prin Angelica Şerban;
Asociaţia Geeks for Democracy, prin Raluca Paraschiv;
#Rezistenţa, prin Marian Rădună”.

sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

91 comentarii

 1. CCR demisia ! Sunteti 7 infractori deghizati in judecatori.

  • Bai, in ce lume traim ? Oameni pusi la CCR de infractorul Dragnea, fara sa fie alesi democratic, fara sa dea un concurs, au puterea sa-i spuna chiar si presedintelui Romaniei cum sa semneze si cand sa semneze. Si culmea, presedintele CCR are tot felul de legaturi cu Rusia. De ce avem noi nevoie de CCR cand ei au tot dat solutii in favoarea infractorilor ? Va mai aduceti aminte eliberarea infractorilor din pușcării ?

  • @Andrei. 100 de puncte. Nu mai au neuroni din cauza pensiilor speciale . Sunt niste calai. Daca parlamentul si guvernul nu ii elimina pe acesti 7, inseamna ca sunt complici si ei.

  • Sa ne fie rusine ca toleram acest cuib de bolsevici! CCR ca Institutie e buna! Dar comunistii infiltrati de pesede acolo trebuie alungati! FARA BOLSEVICI LA CCR!👹

  • Procurorii trebuie sa aiba curaj sa-i trimita in judecata de judecatorii corupti sau santajabili de la CCR, pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu, pentru depasirea atributiunilor si pentru favorizarea infractorilor, punand astfel in pericol siguranta nationala.
   Pe baza trimiterii in judecata, presedintele trebuie sa-i suspende sau sa-i demita pe judecatorii corupti sau santajabili de la CCR.

  • Fiecare cu neuronul lui……CCR era bună când îl scăpa pe Băsescu, acum nu mai e….. De ce să fim noi stăpâni în țara noastră și să nu fim conduși de cei de afară? Mentalitatea de iobagi pe care nu pot să nu o observ la foarte mulți dintre cei de pe aici mă obligă să vă intreb:Se întâmplă uneori să uitați să respirați? Dacă da nu e nicio problemă, vă amintește UE s-o faceți! 🤮🤮

  • Deci Europa sa nu se mai amestece în treburile noastre interne .CCR îl mereu a fost alaturi de popor în luarea deciziilor importante și nu cum o prezintă propaganda .Sa nu ne mai explice nimeni cum e viața, ne descurcam și pe cont propriu.Nu e nevoie să decidă mereu ALTII cum să trăim,cum să gândim zice sa facem.Mai ușor cu manipularea, gata, ajunge!

  • CCR decide ce este legitim și legal în România, nu niste străini. Nu e suficient că avem președinte sas si am avut premier boz-gor? Destul cu străinii! Vivat ROMÂNIA. VIVAT CCR!

  • Daca 25 de societati romine si straine, dar ce legatura au societatile straine? tradare ar face demersuri ca iohanis sa fie demisia prin absurd ,ue sa spuna ca iohanis trebuie sa fie de mis ,si ccr spune ca nu trebuie sa fie demis eu intreb care decizie trebuie luata? Cu care ati fi deacord?

  • De ce 7? 2 au avut altă opinie? Juridic vorbind, este o decizie corectă. Este nevoie de intervenția Parlamentului. Acum se va vedea intenția reală de reformă a majorității PNL – USRPLUS – UDMR. Până acum tac toți mâlc. De ce?

  • Ccr-ul este o adunatura de politicieni platiti regeste doar ca isi apere interesele lor si ale sefilor care i-au pus acolo! nu au nici un pic de bun simt ! sunt niste imbuibati pensionari ori fosti securisti ori fosti comunisti dar toti cu draknea in suflet…ma mir ca au curajul sa se uite in oglinda , fara sa le fie scarba de ei, cum ne este noua cind ii vedem! niste nesimtiti!

  • Voi tot in comunism traiti! Nici nu ma mir ca zbierati precum zbiera si Ceausescu… „Neamestecul in treburile interne”… a ramas bine adinc in creierele voastre proletare acest tip de fraze! Mizerii comuniste…

 2. CCR la gunoi, mafioti CCR sa va fie rusine jeguri ordinare ce sunteti.

  • Jeguri sunt aia care ataca subversiv justiția prin manipulări și prin presa vândută!Jeguri sunt aia care își bagă nasul în treburile noastre interne!Cum recu suveranitatea statului?Gândiți,băieți, că nu e greu!

 3. Nu-i mai băgați în seamă, pot să ”decidă” ce vor, deciziile kaghebistului Dorneanu sunt bune de hârtie igienică. A decredibilizat CCR pentru o bună perioadă de timp, dacă nu pentru totdeauna

  • Ca sa decredibilizeze ar insemna ca a fost la un moment dat credibil 🤪
   Deci nu avea cum sa decridibilizeze o institutie care nu a fost credibila niciodata

 4. Nu se poate aplica decizia CJUE! Se poate aplica în schimb decizia de la Moscova, așa’i ” maestre” dorneanu? Mai avem un singur an și plecăm acasă! Nu e mult! Și cât ne-am luptat…..

 5. E ca în The Sixth sense , judecătorii CCR sunt „morți” juridic dar inca nu știu, nu vor să accepte, mai stau pe aici putin…. până vine prima sentința din Romania care nu mai ține cont de elucubrațiile lui dorneanul ci de dreptul european. Și asta va fi în procese penale unde ii doare cel mai tare

 6. O mare rușine acești indivizi care se numesc „judecători”. Practic, ei instigă la nerespectarea Constituției: Art 148, alin.2 Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
  Asta după ce s-au făcut de râs la CEDO, in procesul LCK.
  Asta după ce au pierdut procese în instanțele românești.
  Jenanat. Târăsc o instituție a statului în mizeria lor și în jocurile lor.

  • Nu vad pe nimeni sa se zbata pentru raspunderea magistratilor!Sunt o multime de procese castigate la CEDO la care „tampitii” de contribuabili platesc!

 7. Acum are Guvernu lui,are majoritatea în Parlament, de ce nu face o reformă la acest instituție a Ciumei Rosii ? România,lucru bine facut !

  • Pt. că sînt toți în aceeași structură, mai secretă, mai mult discretă

  • @Baba Yaga

   „Procedura de revizuire a Constitutiei -ARTICOLUL 151
   (1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.”

   Deci, in aceasta speta nici presedintele si nici guvernul nu au absolut nimic de zis.
   Iar o majoritate de 2/3 in Parlament nu exista.

   Alte nelamuriri?

  • Pentru reformarea CCR trebuie revizuita Constitutia.
   Revizuirea cu 2 treimi din Parlament. Ar fi nevoie si de PSD sau AUR, la limita.
   Cred totusi ca pesedistii din CCR au dat aceasta decizie la sacrificiu, tocmai pentru a provoca o revolta la adresa lor. S-ar dovedi ca ei au o mentalitate mai sanatoasa, sa zicem.

  • @Cosmin Deac
   Teoretic se poate face și prin referendum.
   Deci nu e imposibil.
   Cert este că nu există soluții simple.

  • @Obi One

   Esti in eroare.
   Ordinea „evenimentelor” e foarte clara si nu poate fi schimbata.
   1. Se initiaza proiectul de revizuire a constitutiei.
   2. Proiectul trebuie aprobat de 2/3 din Parlament
   3. Referendumul national accepta/sau nu revizuirea.

   http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339&idl=1&par1=7

  • @Cosmin Deac
   „Referendumul național constituie forma și mijlocul de consultare directă și de exprimare a voinței suverane a poporului român cu privire la:
   a) revizuirea Constituției;
   b) demiterea Președintelui României;
   c) probleme de interes național.”

   Cred că nu vrei sa prinzi ideea că, în „cazul nostru”, demiterea CCR nu este (a) o inițiativă de revizuire ci (c) o chestiune de interes national.

 8. Mă da eu vreau să-și de demisia Biden, Angelina Jolie , Tedros marxistul.
  Au turbat slugutele lui Soros .
  Ce plăcută mamă da ce plăcută au luat.
  S-altă dată ș-alta dată…
  Tot cu plăcutza luată.
  Of of măi măi!!!

  • Ce anume sarbatoresti? Agentii Rusiei infiltrati in CCR tocmai si-au pierdut relevanta.

   Prea multa posirca in ultima vreme?

 9. Dacă CCR a „judecat” si a decis bine ca pensiile nesimtite ale magistraților (inclusiv ale procurorilor care nu sunt magistrați „pe bune”) atunci magistrații si „fanii” lor hastagisti sa accepte si SIIJ. Vor „ochisor” sa accepte si „bataturica”!!!

  • Cred ca ar fi corect , în balanță, ca și cele 25 de Ong -uri să se autodesfiinteze dacă cererile lor exced prevederilor Constituției. Bineînțeles că acestea au limbaj și limba autonomă și se distrează sicanand atât instituțiile statului ostile lor , chiar dacă fac parte din ele , și chiar a justitiabililor care așteaptă totuși că aceasta justie sa-si revina in cursul constituțional al drepturilor lor .

 10. Oricum in 2022 expira mandatele a 3 judecatori CCR, inclusiv sinistrul dormeanu. Macar de si-ar da sluga demisia…

  • @ Adrian. Yay!!!!! Sper sa plece fara pensii speciale. Aceasta lege criminala se poate modifica. Dorneanu si ceilalti talhari sa plece peste granita sa munceasca daca nu le place in Ro

 11. În ce țară se cred organizațiile astea?!

 12. O listă care dovedește mult analfabetism juridic pe tema aceasta. Prin poziația aceasta, organizațiile din acea listă par paralele cu ce zice CJUE despre judecatori, judecatori constitutionali si, in general, curtile constitionale. Pacat că sunt evidențiați atât de mult în seamă fără să transmiteți și punctele părții acuzate.

 13. Înființarea acestei secții secții speciale a avut o miză partinică evidentă. Lupta pentru desființarea ei are și ea o miză partinică evidentă. Toate organismele UE sunt sub influența și controlul partidelor politice. Dacă ar exista în legislația UE prevederea că toate recomandările MCV sunt norme juridice europene opozabile Constituțiilor naționale, Sentința de la Pitești ar fi mai tare decât Hotărârea CCR. În domeniul reglementărilor juridice, precizia terminologică este esențială și decurge din nevoia de a respecta principiul identității care cere ca termenii folosiți în cadrul unui univers de discurs să aibă unu și același înțeles. Este interzisă folosirea termenilor cu mai multe înțelesuri. În cazul de față, termenului RECOMANDARE i se mai acordă și înțelesul de NORMĂ OBLIGATORIE. Din această confuzie rezultă și sentințe sau interpretări contradictorii.

  • Ce comentarii sunt astea? Se stie vinovatul inainte de proces? Eu nu tin cu nimeni dar vreau sa vad si punctul de vedere al ccr. Asa este normal intr-o democratie! Sau nu este democratie? Si mai e o chestie pe care n-o inteleg! Judecatorii si procurorii, nu au voie sa fie cercetati si judecati, chiar daca gresesc? Pt.ca asta, incearca, sa faca SIIJ. Vad ca,noi, poprul, suntem pentru desfintarea SIIJ. E un mister!

  • Draga Alex, cred ca ai uitat ca sectia speciala a fost inventata de Dragnea care acum este la inchisoare, acelasi Dragnea care a trimis si cativa locotenenti la CCR sa-i dea o mana de ajutor KGB-istului Dorneanu. Cu alte cuvinte, acesti impostori, impreuna cu Dragnea, formeaza un grup infractional organizat care actioneaza pentru protejarea coruptilor si intimidarea magistratilor care se ating de acesti corupti.

 14. Încă odată sleahta de corupți pusa în funcție de mafia psd-ista sa ii apere și sa schimbe legile în favoarea lor își dau arama pe față.

 15. Dar asociațiile de judecători din țară?! Ele ar trebui sa fie mai vocale.

 16. 25 de organizații care nu reprezintă România, doar finantatorii! Nu vrem sa mai auzim de voi, nu reprezentati poporul roman!

 17. Acest CCR atentează la siguranța națională. Ar trebui băgați în pușcărie unde le este locul de drept alături de cei pe care îi susțin. Așteptăm suport fin partea SRI.

 18. Corect! Eu vreau sa vina Portocala cu alte 6 „citrice” si sa-i inlocuiasca pe astia…Inteleg ca pastram doua” garoafe”…Altfel nu se mai poate!!!

 19. O adunătură de neica nimeni, 25 la numar, au păreri despre justiție. Si alta adunătură de comentarii ii susțin.

 20. Unii membrii CCR au comis atrocitati asupra populatiei in cadrul SIIJ.

 21. …si au si tras la Revolutie…

 22. S-au adunat fundațiile Soroș în frunte cu analfabetă Guseth.

  • Plangi ca ai pierdut CCR. PSD nu mai poate conta pe CCR sa le faca jocurile murdare.

 23. Bai da ce se întâmplă cu moraru procuror sau procuroru morar , unicornul justiției românești acum vreo 14 ani.Acum o treanta pe care se șterg infractorii cu gulere albe și restul scursurilor comuniste.

 24. Somnul ratiunii naste monstri!
  Deasemeni lipsa de cunoastere, de educatie juridica in ce priveste dreptul international, european si national , la fel!
  Orice Conventie, Decizie, Directiva ori Hotarare , luata in afara cadrului national, trebuie ratificata si consacrata in legislatia romaneasca pentru a putea fi aplicata de catre autoritatile din Romania.

  • Gresit, te contrazice Constitutia Romaniei:

   ” (2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne”.

   „(4) Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii si din prevederile alineatului (2)”

   Deci autoritatea judecatoreasca poate aplica reglementarile UE, care au prioritate automat, fara sa fie nevoie sa „consacreze” nimeni nimic. Evident ideal ar fi sa fi modificate si legile, pentru a elimina conflictul, dar pana sunt modificate nu exista niciun impediment in a aplica direct reglementarile europene.

   Ce nu pot face instantele obisnuite e sa verifice constitutionalitatea unei legi. Dar incompatibilitatea cu reglementarile UE o pot decide foarte bine instantele, si aici CCR-ul din fericire nu are cum sa intervina.

   „CCR a atras atenția judecătorilor de la instanțele ordinare de judecată că nu pot aplica decizia Curții de Justiție a UE (CJUE) în detrimentul deciziilor CCR.” – Asa si? Deciziile CCR se refera la constitutionalitate, si decizia CJUE nu este despre constitutionalitatea legii de infiintare a SS. Deci nu e niciun conflict.

   CCR-ul a introdus in ultimii ani confuzia ca „neconstitutional” = rau si „constitutional” = bun. Dar doar pentru ca o lege este „constitutionala” nu inseamna ca este o lege buna si ca nu poate intra in conflict cu reglementarile UE si cu alte reglementari internationale pe care ne-am angajat sa le respectam, inclusiv prin constitutie.

   Bine, probabil logica lor stramba este ca legile trebuie sa respecte constitutia, altfel sunt neconstitutionale. Daca au decis ca nu este neconstitutionala, inseamna ca respecta constitutia, inclusiv articolul care spune ca reglementarile internationale trebuie aplicate cu prioritate. Deci automat legea este compatibila cu reglementarile internationale, pentru ca altfel ar fi neconstitutionala. Si uite asa CCR-ul ajunge sa decida peste capul CJUE daca legile din Romania sunt compatibile cu reglementarile UE, ceea ce este evident absurd.

   Ce nu pricepe CCR-ul este ca dupa integrarea in UE legile din Romania trebuie sa respecte atat Constitutia Romaniei cat si reglementarile UE pentru a fi aplicabile, si aceste doua cerinte sunt independente. CCR-ul poate decide doar privind constitutia Romaniei. CJUE poate decide doar privind concordanta cu reglementarile UE. Si daca nu sunt indeplinite simultan ambele conditii, legea nu poate fi aplicata. Simplu. Deci legea de infiintare a SS este inaplicabila in acest moment.

 25. Ma uit pe aici si vad decât # ieri si care își dau cu părerea.Bai cerurilor România ar fi mai linistita fara voi…..

 26. Pe bune ? Guseth analfabeta ? A citit cineva numele acestor ” organizații ” ? Vine unul cu soacra și bunica și îi trage o asociație. Cică 25 de organizații.. 25 de ciudați care si-au pus # în față. A citit careva minuta CCR ? Ăia zic doar că e legală înființarea secției. Și mai zic că parlamentul o poate desființa. Și au majoritate ce naiba. Dar ce războinic sună: 25 de organizații. Vax albina crema puca !!!

 27. Mai poveste cu SIIJ ăsta frate.
  Cu Negulescu, cu Man, Onea n-a fost nici o chestie.
  Sefii de la celelalte parchete sunt numiți politic .
  Așa că ei raspund la comenzii politice .
  Cei de la siij sunt numiti de csm deci nepolitic.
  Sunt singurii fără datorii politice ceea ce este periculos.
  Ura ura ura hai cu demolarea.

 28. Stati in hrubele si cotloanele de unde ati iesit si purtati masca. Pt.mutenie.

 29. Mulți proști pe aici. O fi de la vaccin? Cu siguranță.

  • Bine punctat, mi-a plăcut!

  • Nu i de la vaccin prostia , este de la intetesele personale ale unora , securisti si copii lor care daca nu mai au spate in judecatori si procurori corupti incet, incet isi pierd avantajele NESIMTITE prin beneficii date prin legi si pensii speciale ! Trebuie vazut in profunzime ! De ce se minte pe fata ca UE ne impune desfiintarea SIIJ …CE nu se baga in legislatia noastra dar ei acesti tradatori de tara ii invoca ca sa si faca mendrele pe aici. Daca va uitati cu atentie la lista celor 24 de organizatii care se opun veti vedea de cine sunt conduse ,…angi serban de exemplu , rezistenta din piata victoriei care se tavalea prin parlament ca muscata de vipera….si exemplele sunt multe ,…CITITI CU ATENTIE ACEA LISTA ,…ceea ce fac ei acum este de fapt pornit din frica ca au inceput muuulti romani sa foloseasca ce au in cutia craniana.In rest tin sa l citez pe Tutea si cu asta inchei.

 30. SIIJ este extrem de utilă. Ea trebuie să își i îndeplinească riguros atribuțiile, tocmai pentru a nu mai auzi vreodată de „portocală” (nu de fruct, ci de procurorul alcoolist), de onea, de lck sau alți torționari pui de securiști ceaușiști. Trăiască CCR. Trăiască SIIJ. Trăiască DEMOCRAȚIA.

  JOS NEOMARXISMUL care a inundat România.

 31. CCR decide ce este legitim și legal în România, nu niste străini. Nu e suficient că avem președinte sas si am avut premier boz-gor? Destul cu străinii! Vivat ROMÂNIA. VIVAT CCR!

 32. Sörös-ismul no muritu, el numa’ s-o hodinitu…!
  Cam mulți debili de-ai lui Sörös pe aici. Nu mai crapă boz-gor-ul ăla mumificat, ca să văd cum pier si „plătiții” (simbriașii) lui? Ia-l Doambe pe moș la tine și scapă-l în cazanul cu smoală! Aferim!!!

 33. @Cosmin Deac
  „Referendumul național constituie forma și mijlocul de consultare directă și de exprimare a voinței suverane a poporului român cu privire la:
  a) revizuirea Constituției;
  b) demiterea Președintelui României;
  c) probleme de interes național.”

  Cred că nu vrei sa prinzi ideea că, în „cazul nostru”, demiterea CCR nu este (a) o inițiativă de revizuire ci (c) o chestiune de interes national.

 34. Din cele ” 25 de organizații”, văd că doar 9 sunt din diaspora! Am trăit câțiva ani în „diaspora” și cunosc ce înseamnă acolo o ” organizație”! Maximum 5 membri! Și aici dau de la mine, pt.cel mai probabil, sunt 2-3 membri. Deci sunt 45 de membri, din toată diaspora, care vor ceva! Dar de ce vor ceva aici, ei fiind acolo? Poate veniți aici, diasporezilor, și urcați pe baricade!

 35. Văd că toată lumea vorbește doar de desființarea SIIJ și, bineînțeles, de aruncarea in temniță grea a celor 6 din CCR. Ăștia au înfăptuit, înțeleg din celelalte postări, niște lucruri inimaginabil de grave, la adresa poporului român, îndemnați bineînțeles, de dragnea, putin,KGB, in general de ciuma roșie internațională! Ok, am înțeles, dar de ce nu vorbește nimeni de reînființarea, acestei secții , care trebuie sa existe, pentru a judeca magistrații care greșesc și care va fi formată și secția și ccr numai din oameni ai sistemului, adică cei mai buni, bineînțeles!

 36. Demisia nu se solicită, fiind un act de voință.

 37. Judecătorii care au dat aceasta decizie trebuie băgați la puscarie pentru cel puțin 10 ani!

 38. Le convine la cei de la ccr să aibă această secție specială,care de la începutul funcționării și până acum nu a rezolvat nici un caz.Daca această secție rămâne atunci toți infractori judecători și procurori stau liniștiți pt că toate dosarele de la acesta instituție sunt trase pe linie moartă și nu poate altă instituție precum Dna sa ii judece.da eu zic sa ii judece Dumnezeu Cel Viu și Sfânt in Fata Căruia au jurat cu mana pe biblie ca o să facă judecată dreaptă.

 39. Horia Sima esti un șovinist înrăit, „oameni ca tine nu ar trebui să aibă dreptul de scrie comentarii!!!!!!!!

 40. Ar fi foarte înteresant câți din postaci au studii juridice temeinice, sau cel puțin, înțeleg un text de lege, o motivare a unei instanțe sau măcar raționamentul și considerentele care au stat la baza emiterii acelui text. Nimeni ?
  O sâmbătă plăcută tuturor celor ce simt și trăesc…românește ?

 41. @Trix ,….ne explici rationalmentul tau de mai inainte ? Ceea ce ai afirmat tu mai sus este de fapt pe dos ,…exact cum fac securistii in ” procedurile” lor de imbarligare cu scop ascuns asa faci tu aici , doar cei carora le a dat Dumnezeu cap sa nu le ploua in gat te pot aproba ! Offff Doamne si aici este plin de ghiocei cu „praf de stele pe umeri” !?

 42. Poa sa ninga , poa sa ploua , mi se rupe fix in doua , ca am blandiana 9 !!!

 43. Conentarii scrise de angajatii g4 wikipedia

 44. Adica de maxim 4 ratati , se vede de la o posta acelasi stil in absolut toate comentariile … Ca la grafologie unde se poate remarca acelasi scris modificat intentionat 😂😂😂

 45. buna ziua. inteleg ca sunt discutii contradictorii, dar ar trebui da avem in vedere mai multe aspecte. unul dintre ele ar fi cel legat de presiunile pe care le pun anumite structuri(DNA, DIICOT) pe judecatori. vi se pare normal sa faci retineri, pentru ca dosarul privind propunerea de arest preventiv sa fie judecata de anumite complete? priviti problema in ansamblu. nu va mai uitati in gura unor procurori care se plang ca nu pot sa-si faca treaba. intamplator sunt avocat. am vazut multe. am vazut procurori foarte slabi pregatiti si magistrati judecatori tremurand de frica lor. oare au fost santajati de procurori? este normal? pana la urma de ce procurorii sunt asimilati magistratilor? sunt niste chestiuni care ar trebui sa le analizam. o zi buna.

 46. Oare atacarea la CJUE a acestei hotărâri a ccr ului nostru , nu ar fi mai utila ? Dar problema ca acuma acest timp de așteptare deja este in folosul infractorilor care au dosarele in blocate la SIJ dar netrimise in instante…..

 47. Toată justiția, la fel ca și M I, M A I, Senat, Parlament și Guvern, Sănătate, sunt corupți, pana și armata, si asa zisa Politia, Toți sunt corupți și prefăcuți. CCR este corupția suprema ce își vede doar interesul și beneficiile de la pensionare. Niște gunoaie.

 48. pt .voi zegrean era bun?

 49. !Horia Sima

  atat presedintele cat si premierul sunt cetateni romani!

  pentru toti, inclusiv pentru unguri, trebuie sa intelegem ca *cetatenia*bate *etnicul*…asta insemnand ca respectarea principiilor culturii politice, mai precis spus,ale drepturilor cetateanului si ale drepturile omului este mai importanta decat identitatea etnica!

 50. Din 1989, a început disoluția acestei țări.
  Ne-am dărâmat încet, dar sigur Combinatul de la Hunedoara, Marsa,Independenta, Sticla Avrig, Balanta Sibiu șamd.
  Unii, sigur au probleme cu coloana !
  În numele dreptului de a decide, zeci de milioane de avorturi, mai mulți decât suntem în prezent!
  Acum, se preconizează ca vom ajunge în curând 15 milioane
  Vă invit, pe fiecare, sa analizați cam pe unde suntem!
  Ne piere neamul!

 51. De ce nu se desfiinteaza mai repede de catre parlament?Parca este majoritate in parlament! Daca nu sunteti ca si psdul lui Dragnea!

 52. !Ibanescu doru

  noua ne-ar trebui vreo 3 sectii speciale pentru investigarea infractiunilor din justitie, adica judecatori, procurori etc..nu sa o desfiintam si pe cea care exista!

  ati citit, justitia din Marea Britanie nu-l extradeaza pe un infractor, Popoviciu, pentru ca nu are incredere in corectitudinea justitiei romane!

  asta nu va spune nimic?

 53. inca nu au fost zburati ?!?

 54. !DODO

  au trecut mai bine de 30 de ani si nu v-a iesit comunismul din minte!

 55. Nu am stat sa citesc toate comentariile….dar justiția o fac pentru ei ca să si o tragă unora altora…..daca voi visați stele verzi iesit in strada copii…..dar na, nu ati ieșit cand au ars 3 4 spitale….sa ieșiți pentru demisia CCR ului….chiar ati fi ipocriți…..dar na trăiesc în România….nu ma mai mira nimic….si laaati vrăjeală de partid ca toți…

 56. Tembelii astia din CCR nu au nicio legatura cu natiunea asta. Parca tot ce decid, decid impotriva noastra. Nu spun ca trebuie sa ne aplecam in fata europei, dar nici nu putem sa facem nota discordanta. Iar in ce priveste constitutia Romaniei ce sa spun? E doar o carte. Cine o respecta? De acord cu demiterea tembelilor din CCR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.