G4Media.ro

25 de magistrați, pensionați într-o singură zi

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

25 de magistrați, pensionați într-o singură zi

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele de pensionare pentru 25 de magistrați – judecători, procurori dar și un membru al Inspecției Judiciare. În urmă cu o zi, președintele a semnat decretele de pensionare pentru alți 14 magistrați.

Acest val de pensionări vine după ce în spaţiul public au fost relansate recent dezbaterile privind desființarea pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii, precum și o eventuală modificare a vârstei de pensionare.

Printre magistrații care se pensionează începând cu 1 decembrie se numără trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și Vasile Baltag, judecător la Tribunalul Neamț, în prezent inspector judiciar la Inspecția Judiciară.

Și soția sa, judecătoarea Gabriela Baltag, una dintre cele mai vocale membre ale CSM, a depus cerere de pensionare.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Foarte bine, să iasă toți la pensie!

  • E PARTE DIN PROIECTUL „SCAPAM TOTI…”

   DACA AU MERS PE LINIA PARTIDULUI VOR FI REANGAJATI DE „stat” SI FACUTI CUMULARZI.

  • Ultimul să stingă lumina și să pună lacăt pe justiție… că a servit doar interesele mafiei politice.

  • Nu e prost cine iese, e prost cine ii lasă să iasă.

 2. Acum o sa vada si ei ce insemna sa platesti o chirie, nu sa iti deconteze statul.
  Dar staiiii, din pensie o sa aiba bani de o casa la Monaco.
  Traiasca PNL-ul si tov. Stoica ca re le-a inventat pensiile speciale

  • Tovarăşu Stoica şi Tata Socru întorc miliardele de euro cu lopata, de când şi-au făcut justiţie „pă persoană fizică”. Dai nişte pensii din banii fraierilor unor „judecători” aduşi de la strungul fabricilor de diplome şi tu câştigi procesele la foc continuu pentru bănci şi conglomerate de afaceri. Aşa se face avocatura de bişniţ! 👍

 3. Interlopi, tâlhari, violatori cu prescrierea au eliberat, la 45 de ani speciali s-au pensionat!

 4. România e o țară de pensionari.

 5. Stiu ca un principiu de drept spune ca nici o lege nu se aplica retroactiv, deci pensionarii magistrati se bazeaza pe faptul ca ceea ce prind acum va ramane pe veci. Totusi, un guvern serios ar putea sa nu dispuna de fondurile necesare alocarii platii care nu este contributivitate din pensie si bineinteles ca vor urma procese, care insa vor fi gestionate de generatiile de magistrati care nu vor fi favorizati, deci de ce s-ar grabi cu un verdict!!! noi romanii avem multe zicatori, una spune ca „Orcie naș își are nașul!”.
  Hai sanatate si pensie pe contributivitate!

 6. Sunt simple reacții mercantile, nimic de onoare. Profesori care ar ieși la 63-65 de ani la o pensie bine-meritată cer să rămână la catedră încă un an-doi fiindcă pensia este mică. Magistrații îmbuibați până acum vor doar să rămână îmbuibați până la capăt. Plecarea lor, deși scumpă pentru noi, este „pagubă-n ciuperci”, cine o să le ducă dorul? Părerea mea: ariviști foști aserviți puternicilor zilei conjunctural. Sper doar că nu au impregnat prea tare destinele urmașilor lor în profesie. Adio!

 7. Sobolanii parasesc primii corabia. Astia care se laudau ca sunt superprofesionalisti, ca fara ei nu se poate, ca ei tin statul de drept. Tin pe dracu. Tin la avantajele si privilegiile lor. Siktir!

 8. După o viata de lipsuri și de munca asidua, merita și ei sa iasă la pensie.