G4Media.ro

24 cm, stratul de zăpadă în Pasul Gutâi pe DN 18 /…

Sursa foto: Pixabay

24 cm, stratul de zăpadă în Pasul Gutâi pe DN 18 / Trafic în condiţii de iarnă pe toate tronsonele de drum din Maramureș

Toate tronsoanele de drumuri, naţionale, judeţene şi comunale sunt practicabile în condiţii de iarnă, iar echipele de intervenţie se află pe principalele drumuri pentru a curăţa zăpada, a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, citat de Agerpres.

„Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed. Sunt tronsoane de drum în zona de munte pe care se găseşte depusă parţial zăpadă, datorită precipitaţiilor sub forma de ninsoare. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu opt utilaje şi au împrăştiat 17 tone de material antiderapant(…). Vizibilitatea în trafic este redusă de ceaţă, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 165 şi km 175. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări la munte de până la 40 km/h” a precizat Dan Bucă.

Potrivit acestuia, stratul de zăpadă măsura 48 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, 32 cm la Cavnic, 25 cm în Baia Borşa, 24 cm în Pasul Gutâi pe DN 18, 22 cm la Băiuţ, Moisei, 18 cm la Groşii Ţibleşului, 6 cm la Ocna Şugatag, 4 cm la Târgu Lăpuş şi Baia Mare.

CJSU Maramureş recomandă conducătorilor auto să circule preventiv, să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de ceilalţi participanţi la trafic, să evite depăşirile în zonele cu vizibilitate redus. De asemenea, să verifice înainte de a pleca la drum funcţionalitatea sistemelor de climatizare, iluminare şi a ştergătoarelor de parbriz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Tronsonele”, nu? Pe bune că vă faceți de râs!
    Vă fac corectură de literă la articole, aveți nevoie. Contactați-mă pe mail.