G4Media.ro

22 de primării din Tulcea au restanțe de 2,8 milioane de euro…

22 de primării din Tulcea au restanțe de 2,8 milioane de euro către societatea care colectează deșeurile / Executarea silită a fost contestată în justiție

Societatea care colectează deşeurile din judeţul Tulcea a dat în judecată 22 de primării, după ce acestea au refuzat plata facturilor emise pentru serviciile prestate anul trecut, anunță Agerpres.

Societatea a apelat la un executor judecătoresc pentru a recupera debite în valoare de 2,8 milioane de euro de la autorităţile locale, însă administrațiile locale au contestat decizia.

„Primăriile au contestat în instanţă această executare, invocând diferite motive, iar instanţa urmează să decidă. Doar că acest procedeu întârzie primirea banilor şi avem probleme în ceea ce priveşte finanţarea serviciilor. Conform legii, nu avem voie să oprim serviciul chiar dacă ei nu ne plătesc şi, din această cauză, am apelat la diverse împrumuturi de la bănci. Prin urmare, serviciul va costa mai mult, din cauza dobânzilor percepute de bănci, care vor fi suportate de populaţie”, a precizat directorul JT Grup, Ionuţ Tudorache.

În ceea ce priveşte litigiul cu operatorul privat de turism din Deltă care a refuzat să plătească o factură de 80.000 de lei, el a arătat că litigiul a fost soluţionat în favoarea colectorului de deşeuri.

„Am decis să trecem la executarea silită a firmei respective şi apoi ne-am primit banii. Acum prestăm în continuare serviciul pentru firma respectivă”, a menţionat Tudorache.

În cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) din judeţul Tulcea, derulat cu sprijin financiar de la Uniunea Europeană, societatea JT Grup a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din judeţ şi a încheiat contracte cu 49 din cele 51 de comune şi oraşe din Tulcea. Municipiul Tulcea şi comuna Murighiol nu fac parte din SMID.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter