G4Media.ro

20 de sturioni pescuiți ilegal în Dunăre au fost eliberați în mediul…

sursa foto: Garda de Coastă

20 de sturioni pescuiți ilegal în Dunăre au fost eliberați în mediul natural

20 de sturioni pescuiți ilegal în Dunăre au fost eliberați înapoi în mediul natural de reprezentanții Gărzii de Coaste.

„Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau, într-un autovehicul, fără documente legale, 20 de sturioni, care cântăreau peste 15 kilograme. În data de 11.08.2022, în jurul orei 10.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe digul de protecție al Dunării, un autoturism în care se aflau două persoane de sex masculin, în vârstă de 42, respectiv 31 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea. În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în autoturism 20 de sturioni, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, având greutatea totală de 15 kilograme”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Cei doi bărbaţi au declarat că au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze.

„Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanelor depistate. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, mai transmit reprezentanții Gărzii de Coastă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Fomistii usl

  2. de unde sunt braconierii? legile la Dunare sunt facute pentru bastinasi…ceilalti catch &release…de cate ori merg pe Macin, localnicii fara jena intind setci, la pensiuni iti servesc peste sub dimensiunile legale. Sa braconezi specii pe cale de dispartie e …sper sa plateasca conform faptei