G4Media.ro

18.809 de candidaţi au participat la proba la alegere a profilului şi…

18.809 de candidaţi au participat la proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, iar 13 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Un număr de 18.809 de candidaţi au participat miercuri de la proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului naţional de Bacalaureat sesiunea august – septembrie, iar 13 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

„Astăzi, 18 august, s-a desfăşurat proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea august – septembrie 2021 – proba E.d). Au participat 18.809 candidaţi din totalul celor 23.416 candidaţi înscrişi. 13 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 4.592 de candidaţi nu s-au prezentat”, relatează Agerpres, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Ultima probă scrisă a examenului, cea la Limba şi literatura maternă, se va desfăşura joi.

Primele rezultate vor fi afişate pe 31 august, până la ora 12,00, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare – Regulamentul general privind protecţia datelor (RGPD/GDPR).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate pe 3 septembrie.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal în intervalul 23 – 31 august.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter