G4Media.ro

153 de persoane s-au vaccinat la maratonul desfăşurat în weekend la Muzeul…

153 de persoane s-au vaccinat la maratonul desfăşurat în weekend la Muzeul ASTRA din Sibiu

Doar 153 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 la maratonul desfăşurat în perioada 4-5 iunie la Muzeul ASTRA din Sibiu şi au beneficiat astfel de acces gratuit în muzeu, în condiţiile în care instituţia a înregistrat în weekend un total de 3.910 vizitatori, transmite Agerpres.

Reprezentanţii Muzeului ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din ţară, au informat, luni, că în cadrul maratonului desfăşurat sub deviza „Sibiul revine la normal! Pune umărul! Vaccinează-te!”, serurile au fost administrate de către medicii de la Centrul de Vaccinare din Şelimbăr. Persoanele care s-au vaccinat la Muzeul ASTRA au avut de ales între doze Pfizer şi vaccinul Johnson&Johnson, toate asigurate de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Toţi cei care s-au vaccinat la maratonul de vaccinare organizat la Muzeul ASTRA au beneficiat de intrare gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat vaccinul. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, Prefectura Judeţului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Sibiu, STS şi Primăria Şelimbăr.

De asemenea, în paralel cu maratonul de vaccinare, la Muzeul ASTRA au mai fost organizate şi alte manifestări care au avut succes la public – un maraton gastronomic, unul meşteşugăresc şi altul artistic. În weekend au avut loc demonstraţii culinare, în care au fost degustate peste 500 de porţii de tocană şi ciorbă de oaie la ceaun, 300 de scrumbii afumate / marinate, 250 de porţii de ciorbă de peşte lipovenească şi 20 de litri de sirop de muguri de brad, toate preparate la ceaun.

De asemenea, trei meşteri tradiţionali (Adrian Coman, Andrei Buda şi Camelia Szekely) au confecţionat opinci, podoabe din metal şi săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meşteşugăreşti care au dat startul activităţilor programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.