G4Media.ro

1,5 tone de carne infestată cu pestă porcină a fost comercializată în…

1,5 tone de carne infestată cu pestă porcină a fost comercializată în Piața Centrală din Târgu-Jiu

Aproximativ 1,5 tone de carne de porc infestată cu virusul pestei porcine a fost comercializată către populaţie în luna octombrie, în hala din Piaţa Centrală a municipiului Târgu-Jiu, a declarat joi, pentru Agerpres.ro, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Nicolae Călescu.

Potrivit acestuia, carnea provine de la o fermă din judeţul Argeş.

„În data de 19 octombrie, au fost sacrificaţi porcii dintr-o fermă din judeţul Argeş în abatorul de la Vâlcea. Tot în data de 19 octombrie, în hala de carne au intrat, conform facturii pe care am găsit-o în urma controlului, 1.037,40 kilograme carcasă porc la un agent economic şi 407,20 kilograme carcasă porc la un alt agent economic. Pe data de 28 octombrie, am fost notificaţi că în judeţul Gorj a intrat carne infestată cu virusul pestei porcine, este vorba despre lotul despre care v-am spus. Imediat am demarat o anchetă în cadrul acestei unităţi, la data controlului nu s-a mai găsit niciun gram de carne de porc din acest lot, am dispus imediat dezinfecţia generală a acestei hale, iar a doua zi am recoltat probe de sanitaţie şi probele fiind conforme, s-a început activitatea”, a precizat Nicolae Călescu.

El a adăugat că cei doi agenţi economici au cumpărat carnea cu documente conforme.

„La data controlului nu am găsit niciun gram de carne de porc din acest lot, fusese vândută, noi le-am luat declaraţii la agenţii economici, e vorba de nouă zile de la data când a intrat carnea din lotul respectiv până când am fost noi anunţaţi. Lotul provenea din ferma de la Argeş, unde a fost declarată boala ulterior şi din acest loc de carne a fost depistată carne şi în alte judeţe, nu numai în judeţul Gorj. Cei doi comercianţi au luat carnea cu documente, cu certificat sanitar-veterinar, e cu siguranţă o anchetă în cele două judeţe. Noi, DSV, am procedat conform legislaţiei, corect, am acţionat la timp, deci nici cei doi agenţi nu au nicio vină, pentru că ne-au prezentat documente, la momentul când au cumpărat carnea nu se ştia că provine din animale infestate”, a mai spus directorul DSVSA Gorj.

În prezent, la nivelul judeţului Gorj există active 36 de focare de pestă la porc domestic şi două la porc mistreţ.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Important cine a mancat-o:pesedistii, useristii sau penelistii ca ceilalti sunt vaccinati.

  • las’, baieti si fete, ca o sa fie mai sanatos sa mancati insecte ca sa „salvati” planeta

   A trendy ‘urban farm’ in London is serving up burgers made from

   live worms,

   claiming that they are tastier than beef burgers and will help save the planet.

   Horizon, an insect farm in London, produces thousands of worms and crickets for its customers to eat.

   It claims to use leftover food from local businesses to feed the insects, including Mealworms, and says that the worms only require 10% of the land used for beef, and produce far less CO2.

   ‘Experimental chef’ Tiziana Di Costanzo, the founder of the ‘farm’, says that

   the insects have a ‘nutty to earthy flavour’,

   and claims that she can produce enough worms to feed her family with just bran and used vegetable peel.

   “Let them crawl into your menu once, and you’ll be hooked! Costanzo said, adding that “Once you get past the ‘yuck effect’, you’ll find that they actually taste really good.

   www[.]prisonplanet[.]com/london-eatery-serving-up-worm-burgers.html

   http://horizoninsects.co.uk/dried-edible-insects/

 2. Statul roman sub PSD n-a facut nimic sa apere tara de pesta.

  • O mare balacareala cu pesta asta. Parerea mea este ca nici nu exista. Atata tam tam si circ, ca vine si iti ia porcu din cotetz sa.l omoare ca asa e directiva de la brucsel. Hai ma sa ne mai scuteasca astia din mUe ca noi doar avem bube in cap si tre sa dam foc la tot. Ma obliga pe mine sa cumpar porci de la ei vai de steaua lor ca nu au nici un gust si sunt plini de hormoni si te miri ca de ce ai cancer la 30 de ani. De ce pt ca asa au facut si cu oaia si cu gaina autohtona. Nu e bun domne, nimic de la noi. Tre sa cumparam totul din vest fara gust si de rahat. Trist ca trebuie sa ne distrugem rasa autohtona. Atat mai aveam in tara aia. Gust la mancare. Cat despre politica ca trebuie sa mancam mai putina carne ca polueaza natura… Sa.si mai puna ei poftan cui. Sunt atatea uzine care dau drumul norilor plini de toxine pe timpul noptii cand fraierii dorm si nu sunt vazuti de prea multi ochi. Draga romane nu te lasa prostit de vest si nu te mai lupta cu cel de langa tine. Inamicul vine din afara. Va trebui sa invatam sa fim uniti altfel fac toti ce vor cu noi.

 3. Demisia întregului personal responsabil in frunte cu directorul căruia i-am spus că până in iarnă va avea pesta in județ… era de aștepta! Ei stiu să stea la birou, la cafeluță, țigărușe și plimbări la întruniri naționale. Suntem țara cu cel mai prost sistem veterinar, cu cei mai incapabili doctori si tehnicieni!!! Să aducem africani dacă ei știu să controleze virusul! Pe mine nu m-au lăsat să îmi duc animalele sănătoase acasă… animale verificate de dsv și carantină in România. Legi proaste puse n aplicație de un sistem infect cu oameni retardați! DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.