G4Media.ro

116 cetățeni moldoveni plătiți de oligarhul condamnat Ilan Șor care voiau să…

Sursa foto: Ziarul de Gardă

116 cetățeni moldoveni plătiți de oligarhul condamnat Ilan Șor care voiau să protesteze la congresul PPE de la București au primit interdicție de a intra în România – Ziarul de Gardă

116 persoane care urmau să protesteze la București, în cadrul unor manifestații organizate și plătite de oligarhul fugar Ilan Șor, în ziua în care șefa statului Maia Sandu participa la Congresul Partidului Popular European (PPE), au fost sancționate de autoritățile române. Aceștia au primit interdicție de intrare în România, transmite Ziarul de Gardă.

Ziarul de Gardă a aflat că interdicția a fost aplicată de către o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„Acelui grup de tineri apropiat de Șor, i-au fost impuse interdicții de a intra în România de către autoritățile abilitate din respectivul stat. Interdicția a fost impusă de instituțiile abilitate din statul respectiv. Nu vă pot spune cu exactitate care este perioada pentru care au fost impuse interdicțiile, deoarece decizia aparține lor și mai corect ar fi să-i contactați pe ei. Interdicția a fost aplicată în urma unor analize și respectiv, ca și concluzie, acei tineri au prezentat și prezintă pericol pentru securitatea națională a României. Mai mult ca atât, aici a fost vorba despre România, însă, în cazul în care alți tineri sau aceeași tineri vor prezenta pericol și pentru alte state europene la fel va fi aplicată interdicția deoarece ei la direct atentează la securitatea națională a oricărui stat”, a precizat Țentiu pentru ZdG.

Oficialul a adăugat că „ne sunt cunoscute 116 persoane (care au primit interdicție, n.r.), însă numărul se poate modifica. Acestea sunt, deocamdată, informațiile pe care le avem de la colegii din România. Ar putea parveni modificări și respectiv o nouă listă”, a punctat șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP.

În perioada 5 – 6 martie curent, Maia Sandu s-a aflat la București unde a participat la congresul PPE. Pe 7 martie, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au declarat că un grup de circa 200 de persoane plătite, inclusiv vorbitoare de limba rusă, urmau să ajungă la București. Cernăuțeanu a menționat că „protestatarii” ar fi mizat pe sprijinul unui partid român – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Șeful IGP a punctat că protestatarii urmau să ajungă organizat la București, de la Chișinău, lucru care nu a mai avut loc, „datorită muncii comune a polițiștilor din Moldova și România”. Participanții ar fi urmat să primească „câteva sute de euro” pe zi, anunțau autoritățile.

Citește tot articolul pe Ziarul de Gardă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Eu nu mai inteleg nimic din democratia asta originala. De ce nu au fost lasati sa protesteze? Inteleg, daca erau pregatiti sa faca nenorociri sau erau informatii ca vor sa faca nenorociri dar daca dadeau placuta suedeza reprezentantilor PPE … de ce nu au fost lasati? Ei, nu au voie sa isi spuna ,,opinia politica”?

    • Daca au fost prinsi, sau au fost investigati ca au primit bani pentru a face „protest”, atunci se considera ca nu este un protest pasnic/deomcratic ci unul platit pentur a face propaganda.
      Adica ceva ce sa face la noi la greu, dar statul „nu vede”.

    • De fapt doar le-a fost interzis să facă abuz de democrație 👍 În prezent este la modă să faci abuz de democrație, să locuiești prin occident și să arăți de acolo cu degetul spre comunism și să spui ce bun e comunismul domne’… da’ nu de locuit acolo.