G4Media.ro

Zodiile ca “metodă” de predare, într-un proiect cu finanțare de la Ministerul…

Zodiile ca “metodă” de predare, într-un proiect cu finanțare de la Ministerul Educației, și culorile paranormale – noi mostre de pseudoștiință folosită în învățământ / Ghid de “bune practici” didactice: Albastrul crește capacitățile paranormale, portocaliul eliberează toxinele din colon

Culorile care vindecă afecțiuni și descrierea personajelor prin semnul zodiacal sunt noi exemple de situații, ieșite la iveală în ultimele zile, în care pseudoștiința e recomandată spre folosire în școlile românești. Un document cu antetul Ministerului Educației, cu strategii didactice pentru învățământul universitar și care vorbește despre “metoda horoscopului” de predare la limba română, a început să circule în mediile universitare, după cazul numerologiei recomandate școlilor gălățene. Iar zilele trecute, pe Facebook, Alexandru Toma Pătrașcu, fondator al Bucharest Science Festival și al Asociației Secular-Umaniste din România, a notat cazul unui ghid de bune practici în educație, publicat sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Iași, în care se vorbește despre puterile paranormale ale unor culori.

“Sunt profesor de matematică. Ce facem? Introducem și astrologia după aceea? Introducem studiul zodiilor în școală? Nu”, spunea pentru EduPedu.ro, săptămâna trecută, secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion, referindu-se la cazul numerologiei propuse în școlile din Galați. Oficialul se poate să se fi grăbit cu dezmințirea privind zodiile, pe măsură ce apar noi exemple de pseudoștiință propusă pentru activitatea didactică.

Cititori EduPedu.ro au semnalat un document, care circulă în mediul decidenților universitari în ultimele zile, document ce poartă în antet siglele Ministerului Educației și a Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, în care este recomandată “metoda horoscopului” la orele de română.

Este vorba despre un modul dintr-un proiect cu titlul “Îmbunătățirea calității activității didactice și a respectării deontologiei și eticii academice în Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, proiect ce a obținut finanțare în 2017. Acesta notează, la “Elemente și strategii didactice aplicate în învățământul universitar”, “metoda horoscopului”, după cum reiese din documentul consultat de Edupedu.ro:

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Image by Quique from Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. dorește si ghiocul, vrăjitoare etc

 2. Astrologia e știință esoterică!

 3. Ca sa stie lumea cu cine are de-a face cind se face referire la experti in Romania: tot soiul de neica nimeni, strecurati prin scoala, cu credinta puternica in pitici.
  De fapt, la o populatie din care peste 40% sint ignoranti grei, de ce nu ar aparea si vrajitori d-astia?

 4. dorește si ghiocul, vrajitoria etc

 5. Puneți inspectori școlari oameni cu minte în cap, nu cu câlți. Inspectori care aprobă asemenea ”cursuri” ar trebui evacuați din învățământ și trimiși la cules de căpșuni.

 6. Dar care-i problema? Învățământul românesc scoate tâmpiți pe bandă rulantă de mulți ani. Ce e rău să le predai ghicitul în ghioc copiilor? Oricum o să ajungă toți badante, videochatiste, badigarzi, căpșunari și muncitori cu cârca în vest. Măcar să se distreze și ei puțin înainte de viața de sclavie care-i așteaptă.

  În România sunt 6.293 de unităţi şcolare, 27.384 lăcașuri de cult, 12.000 de săli de jocuri și în jur de 70.000 de aparate de păcănele.

 7. Cu siguranță nicio pseudoștiință nu ar trebui să interfereze cu metodele de predare sau cu programa de învățământ obligatoriu.
  Științele hermetice, mistice sau ezoterice, inclusiv religia nu au ce căuta în școli. Acestea fac parte dintr-un domeniu foarte personal, complex și sensibil ce nu se pretează predării în masă. Ar strica și ceea ce încă se mai face bine in educație.

  • @Obi One – Sunt domenii care tine cel mult de filosofie, dar doar acolo unde se aprofundeaza materia asta

 8. Si ne mai miram ca scoala romaneasca produce analfabeti functional.
  Halal educatie.

 9. Horoscop Urania este destul de bun.

  Stiintele esoterice au menirea de a realiza sau a cunoaste ceva ce nu poaate fi aflat sau facut prin caile stiintifice ale zilelor noastre. E un fel de cireasa de pe tort la Doctorat si gradele iluminate. horoscopul si numerologia NU SUNT o fundatie solida in locul materiilor de baza mate info bio chimie, literatura romana si universala plus ceva istorie si geografie si culturia generala.
  Chiar vreti sa produca prosti scoala romaneasca?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.