G4Media.ro

Zidul lui Trump de la granița SUA cu Mexicul, avariat de inundații…

Sursa foto: Twitter/ @SpeediMart

Zidul lui Trump de la granița SUA cu Mexicul, avariat de inundații „istorice”. Prejudiciile s-ar ridica la mai multe miliarde de dolari

Porţiuni din zidul ridicat la frontiera cu Mexicul în timpul administraţiei preşedintelui Donald Trump au fost avariate din cauza inundațiilor masive care au afectat în ultima perioadă sudul statului american Arizona, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Conform ziarului local The Tucson Sentinel, agenții vamali și de pază a frontierelor SUA au confirmat inundații „istorice” la granița Statelor Unite cu Mexicul se află la originea acestor distrugeri. Mai multe porți metalice larg deschise au fost scoase din balamale, iar în unele cazuri au fost împotmolite în moloz și noroi.

Ploile musonice au provocat inundaţii severe în regiune în ultimele zile, ameninţând să depăşească recordul precipitaţiilor din 1964.

Prejudicii semnificative au fost cauzate zidului de frontieră, potrivit site-ului Gizmodo, iar costurile s-ar ridica la mai multe miliarde de dolari în zona San Bernardino Ranch, situată între Douglas, Arizona şi San Bernardino Wildlife Refuge.

Fostul președinte american Donald Trump, a promis, în timpul campaniei electorale din 2015, că va ridica un zid puternic, ce va diminua migrația ilegală, pentru care va plăti Mexicul.

„Nimeni nu construieşte ziduri mai bine decât mine, credeţi-mă!”, declarase Trump în iunie 2015. „Şi le voi construi foarte ieftin”, asigurase atunci Donald Trump.

În realitate, finanţarea sectoarelor din zidul pe care Trump le-a putut construi înainte de a preda ştafeta la Casa Albă în ianuarie provine din fonduri federale, dintre care miliarde de dolari de la Ministerul Apărării.

Kate Scott, de la Centrul Madrean Archipelago Wildlife, descrie porţile avariate ca fiind într-o stare de „paragină” alături de o fotografie postată de ea pe Twitter.

Jose Manuel Perez Cantu, de la organizaţia neguvernamentală Cuenca de Los Ojos, a declarat pentru Gizmodo că ştie de şase porţi într-un singur loc distruse de inundaţii.

Sursa foto: Twitter/ @SpeediMart

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deci samaliot mișto zburaet!
    :)))))