G4Media.ro

Zentiva România donează spitalelor şi cabinetelor medicale 3.600 litri de gel pentru…

Zentiva România donează spitalelor şi cabinetelor medicale 3.600 litri de gel pentru mâini

Producătorul de medicamente generice Zentiva România va dona 3.600 litri de dezinfectanţi (gel pentru mâini) unităţilor medicale publice, spitale şi cabinete medicale, această cantitate adăugându-se celor peste 130.000 de echipamente de protecţie distribuite către mai mult de 200 spitale şi cabinete medicale individuale.

„Compania şi-a adaptat producţia şi a dezvoltat un proiect special pentru a putea realiza în mod excepţional lotul de igienizanţi de mâini. Astfel, în timpul record de 4 săptămâni, trecând prin etapele de testare, adaptare a liniei de producţie, aprobări şi finalizarea producţiei, cei 3.600 litri de dezinfectant au plecat cu titlu de donaţie pentru a ajuta medicii şi asistentele să se protejeze. Până la finalul lunii aprilie au fost donate următoarele tipuri de materiale: măşti, mănuşi de unică folosinţă, botoşi, viziere, capeline, combinezoane, covoraşe şi soluţie biocidă. Aceste materiale au fost distribuite în spitale, beneficiind de ele peste 7.200 de cadre medicale din linia întâi”, susţine compania, într-un comunicat de presă, transmis luni Agerpres.

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti şi la Praga, iar fabrica Zentiva din România funcţionează neîntrerupt din anul 1962, de la fondarea sa.

În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripţie de pe plan local, în volume vândute, cu o cotă de piaţă de 16,2%, în 2019, arată datele IQVIA, publicate în decembrie.

Sursa foto: Pixabay

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.