G4Media.ro

Zelenski va participa luni la o reuniune virtuală a liderilor G7

Sursa foto: NATO.int

Zelenski va participa luni la o reuniune virtuală a liderilor G7

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu liderii Grupului celor 7 națiuni, inclusiv cu președintele american Joe Biden, pentru o întâlnire virtuală programată luni, a confirmat pentru CNN un înalt oficial al administrației de la Casa Albă.

Liderii vor „discuta despre progresele pe care le-am făcut împreună sub președinția germană pentru a aborda cele mai presante provocări globale ale timpului nostru”, a declarat oficialul de rang înalt.

Energia, în ceea ce privește Ucraina și Uniunea Europeană, va fi un subiect cheie.

„Liderii vor discuta despre războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei și își vor coordona eforturile noastre de a sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie. De asemenea, ei vor discuta și alte priorități, cum ar fi abordarea crizei climatice, securitatea alimentară și energetică, parteneriatul G7 pentru infrastructură și investiții globale și altele. G7 este mai unit ca niciodată și așteptăm cu nerăbdare să consolidăm în continuare parteneriatul sub președinția G7 a Japoniei în 2023”, a declarat înaltul oficial.

Întâlnirea are loc după ce Biden și Zelenski au vorbit duminică la telefon. În cadrul convorbirii, Biden a subliniat modul în care SUA „acordă prioritate eforturilor de consolidare a apărării aeriene a Ucrainei prin intermediul asistenței noastre în domeniul securității”, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...