G4Media.ro

Zelenski: Ultimele atacuri ruseşti în Ucraina „apropie” Moscova „de eşec şi de…

Sursa foto: European Parliament / DAINA LE LARDIC

Zelenski: Ultimele atacuri ruseşti în Ucraina „apropie” Moscova „de eşec şi de pedeapsă”: „Teroarea rusă trebuie să obţină o ripostă justă. Şi se va întâmpla”

Atacurile ruseşti nocturne în Ucraina „apropie” Moscova „de eşec şi de pedeapsă”, a declarat vineri preşedintele Volodimir Zelenski, solicitând „o ripostă” din partea lumii, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Fiecare atac, fiecare act pervers împotriva ţării noastre şi împotriva poporului nostru apropie statul terorist de eşec şi de pedeapsă”, a postat Volodimir Zelenski pe Telegram.

„Teroarea rusă trebuie să obţină o ripostă justă din partea Ucrainei şi a lumii. Şi se va întâmpla”, a promis el.

Forţele ruse au atacat în noaptea de joi spre vineri mai multe oraşe ucrainene, provocând moartea a cel puţin douăsprezece persoane în cel mai mare atac cu rachete din ultimele două luni, potrivit Reuters şi AFP.

În oraşul Uman din centrul ţării, cel puţin zece oameni au fost ucişi şi 17 răniţi după ce o rachetă a lovit un bloc de locuinţe, a declarat ministrul de interne Igor Klimenko.

În oraşul Dnipro din sudul ţării, o rachetă a lovit o casă, provocând moartea unui copil de 2 ani şi a unei femei de 31 de ani, a declarat guvernatorul local Serhii Lisak. Alte trei persoane au fost rănite în atac.

Ulterior, armata ucraineană a anunţat că a doborât 21 dintre cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia vineri dimineaţă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...