G4Media.ro

Zelenski: Nimic nu va slăbi lupta Kievului împotriva Rusiei / Secretarul Austin…

Sursa Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Zelenski: Nimic nu va slăbi lupta Kievului împotriva Rusiei / Secretarul Austin m-a asigurat că sprijinul SUA pentru Ucraina va continua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs dat publicităţii duminică, că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva Rusiei, la o zi după ce Congresul SUA a adoptat o lege de finanţare provizorie care omite ajutorul pentru Ucraina, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ministrul Apărării, Rustem Umerov, a declarat separat că a primit asigurări cu privire la continuarea asistenţei militare în cadrul unei convorbiri telefonice cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

„Secretarul Austin m-a asigurat”, a scris el într-o postare pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, folosind steaguri în loc de nume de ţări, că sprijinul SUA pentru Ucraina „va continua” şi că „războinicii ucraineni vor continua să aibă o susţinere puternică pe câmpul de luptă”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a declarat că Kievul colaborează cu partenerii săi americani pentru a se asigura că o nouă decizie bugetară va include fonduri pentru această ţară şi că sprijinul SUA este intact.

Zelenski, într-un discurs înregistrat cu ocazia sărbătorii Zilei Apărătorilor, nu a menţionat direct votul din Congres, dar şi-a reiterat hotărârea de a lupta până la victorie.

Nimeni nu ar putea „stinge” stabilitatea, rezistenţa, forţa şi curajul Ucrainei, a spus el, reluând un verb ucrainean folosit adesea pentru a se referi la întreruperile de curent cauzate de atacurile ruseşti.

El a adăugat că Ucraina va înceta să reziste şi să lupte doar în ziua victoriei. „Pe măsură ce ne apropiem de ea în fiecare zi, spunem: „Vom lupta atât timp cât va fi nevoie”.”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat duminică faptul că republicanii s-au angajat să ofere ajutor Ucrainei printr-un vot separat şi că sprijinul SUA nu poate fi întrerupt „sub nicio formă”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, a încercat, de asemenea, să îi liniştească pe ucraineni cu privire la viitorul sprijin american în comentarii pe Facebook, subliniind că fondurile aprobate anterior nu vor fi afectate.

„Sprijinul pentru Ucraina rămâne neclintit de puternic în administraţia americană, în ambele partide şi camere ale Congresului SUA şi, cel mai important, în rândul poporului american”, a scris el.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...