G4Media.ro

Zelenski: NATO trebuie să aleagă „dacă suntem într-adevăr aliați”

Zelenski: NATO trebuie să aleagă „dacă suntem într-adevăr aliați”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că țările NATO ar trebui să decidă „dacă suntem într-adevăr aliați”, la mai bine de doi ani de la invazia Rusiei și în condițiile în care Washingtonul ar putea fi pe cale să deblocheze ajutorul vital al SUA, transmite agenția AFP.

„Cerul nostru trebuie să redevină sigur”, a declarat Zelenski în timpul unei videoconferințe cu miniștrii apărării din NATO.

„Și depinde în totalitate de alegerea dumneavoastră. Alegerea dacă viața este într-adevăr la fel de valoroasă peste tot. Alegerea dacă aveți o atitudine egală față de toți partenerii. Alegerea dacă suntem într-adevăr aliați”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a afirmat că Ucraina „nu poate aștepta” în timp ce aliații săi discută despre sprijinul militar pentru Kiev iar forțele armate ucrainene sunt incapabile să avanseze atât timp cât Rusia are superioritate aeriană.

Pentru a proteja Ucraina, sunt necesare cel puțin încă șapte sisteme de apărare aeriană Patriot sau sisteme similare, a continuat liderul de la Kiev, potrivit căruia Rusia a lansat asupra Ucrainei aproape 1.200  de rachete, peste 1.500 de drone și 8.5oo de bombe ghidate.

“Nivelul actual al sprijinului occidental pentru Ucraina este „foarte limitat”. Acest lucru nu seamănă deloc cu politica aliaților occidentali ai Israelului, care nu l-au lăsat singur în fața unui atac din partea Iranului”, a mai spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. SUA si Europe ajuta israelul care se bate cu niste desculti,in loc sa ajute Ukraine. De rusi nu trebuie sa avem mila,dati are la ukrainieni.israelul nu vrea sa ajute Ukraine dar asteapta ajutor