G4Media.ro

Zelenski: În Donbas e iadul/ Aceasta este o încercare deliberată şi criminală…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski: În Donbas e iadul/ Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni/ Îi vom găsi şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei care dau şi execută ordine penale

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, vineri noapte, că în regiunea Cernigău, la nord de Kiev, satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti joi, atacul soldându-se cu mai mulţi morţi. Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus, transmite News.ro.

„Atacuri ruseşti asupra regiunii Cernigău, în special atacul teribil asupra Desnei, au provocat mulţi morţi”, a spus Zelenski în discursul său nocturn de joi, comform CNN.

Există „lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au şi nu pot avea nicio explicaţie militară pentru Rusia”, a continuat el.

„Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a afirmat el.

Forţele armate ale Ucrainei continuă să avanseze în eliberarea regiunii Harkov, conform lui Zelenski.

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi asta nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk… Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi”, a continuat el.

„Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse – toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Distrugeţi cât mai multe case, facilităţi sociale şi întreprinderi. Acesta este ceea ce va califica genocidul asupra poporului ucrainean şi pentru care ocupanţii vor fi cu siguranţă aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el.

Zelenski a amintit şi că primul proces din Ucraina împotriva unui criminal de război rus a început deja.

„Şi se va încheia cu restabilirea deplină a justiţiei în cadrul tribunalului internaţional. Sunt sigur de asta. Îi vom găsi şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei care dau şi execută ordine penale”, a conchis el.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 🤣😂🤣😂🤣😂

 2. Haules, baules .. Putler si rusnacii neo bolsevici sunt niste 👹🇷🇺 Cât despre AURolacii rusofili din Românistanul „ieuropean” .. multe plãcutze suedeze si dispretz.

 3. Toate nenorocirile puteau fi evitate prin implementarea Minsk II, semnat de Ucraina si Rusia.

  • da..si eventual o semnatura in alb pentru Minsk 3. Completau mai tarziu rusii cu doleantele lor.

  • Când semnezi ceva planificând sa nu-l respecți ești o rușine de tara. Se aplica si Rusiei si Ucrainei.

  • Ca scopul rusilor a fost doar conservarea teritoriilor luate de separatistii sprijiniti de Moscova, nu? Nu au ravnit niciodata la toata Ucraina…
   Toti putinistii va blocati la momentul 2014. Ce s-a semnat in 1991? De ce nu acceptati ca Ucraina a vrut sa fie tot timpul independenta?
   „Acordul, cunoscut sub numele de Memorandumul de la Budapesta, semnat de Rusia, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite, promitea că niciuna dintre națiuni nu va folosi forța împotriva Ucrainei și toate îi vor respecta suveranitatea și granițele existente. „

 4. Ia zi, mai je.gule…pe cine bombardau ucrainienii in 2014? Blocuri cu civili?