G4Media.ro

Zelenski îl critică pe primarul Kievului, Vitali Klitschko, într-un rar semnal de…

Sursa Foto: Facebook / Brian R McMurray

Zelenski îl critică pe primarul Kievului, Vitali Klitschko, într-un rar semnal de nemulțumire

Volodimir Zelenski l-a criticat pe primarul Kievului în legătură cu furnizarea de adăposturi de urgență, într-un semn de nemulțumire rar întâlnit între liderii ucraineni de la începutul invaziei rusești, potrivit Sky News.

Președintele a indicat că Vitali Klitschko, legenda boxului devenită politician, nu a făcut suficient pentru a-i ajuta pe locuitorii capitalei să facă față recentelor lovituri devastatoare ale Moscovei.

Majoritatea regiunilor din Ucraina au fost afectate de pene de curent în această săptămână și, deși cele șase milioane de persoane afectate în prezent sunt în scădere față de vârful de 12 milioane de acum câteva zile, Zelenski a declarat că „cele mai mari probleme” au fost la Kiev.

„Din nefericire, autoritățile locale nu s-au descurcat bine în toate orașele”, a spus el în discursul său video nocturn.

„În special, există multe plângeri în Kiev. Pentru a spune lucrurilor pe nume, este nevoie de mai multă muncă”.

Zelenski a declarat că mulți dintre locuitorii orașului au rămas fără energie electrică „timp de 20 sau chiar 30 de ore” și a cerut „mai mult sprijin” și „muncă de calitate” din partea primăriei.

„Centrele de invincibilitate” ale Ucrainei

În urma bombardamentelor aeriene ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene, o încercare aparent cinică de a provoca pagube maxime în apropierea iernii, Ucraina a înființat ala-numitele „centre de invincibilitate”.

Acestea sunt adăposturi de urgență în care oamenii pot avea acces la căldură, apă, internet și servicii de telefonie mobilă.

Până în prezent au fost înființate peste 4.000 de centre, dar – potrivit lui Zelenski – nu sunt suficiente în Kiev.

Klitschko, o figură cheie a rezistenței ucrainene de când a început invazia la scară largă a lui Vladimir Putin în februarie, nu a răspuns la criticile președintelui său.

Între timp, operatorul rețelei naționale de energie electrică Ukrenergo a declarat că inginerii săi „lucrează non-stop” pentru a restabili furnizarea de energie, dar se înregistrează în continuare probleme uriașe, în ciuda reconectării celor patru centrale nucleare din Ucraina.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. E oricum un paradox, Zele a cam destituit pe toti, Klitschko e singurul de care nu s-a atins,…și e vinovat, e celebru, e iubit de ucraineni, e adevăratul patriot…dar are un mare defect, nu e khazar, ca Zele și toată conducerea…dar lucrurile vor fi rezolvate de timp…după ce războiul se termină, Zele va fi aruncat ca o măsea stricată, acum e susținut de americani, altfel era demult extirpat de patrioții ucraineni…ajutorul american furat sau pierdut la FTX nu va fi uitat

  • O ciorba conspirativa foarte reusita, a fost nevoie de Google ca sa inteleg o parte din ea. Se vede ca frecventezi cercuri selecte pline de oameni care stiu ei mai bine cum e mersul.

  • Deci in es.en.ta- Zelenski e e.vr.eu, are numai e.vr.ei in co.n.duc.ere, sele.ct.ati de un c.ab.al a.mer.ica.n, cri.t.ica din ar.tic.ol nu are le.ga.tura cu sit.uat.ia din K.ie.v ci cu or.igi.nea mult prea sa.nat.oas.a a lui K.lit.sch.ko.

  • Si ceva crypto adaugat la ciorba pentru gust, nu se potriveste dar mai adauga arome specifice.

  • Deci mai conspirica e bine sau e rau ca „Zele” apartine unei comunitati?! adica pana la urma Ukraina lupta pentru libertate impotriva unui cotropitor ca rusia sau e altfel?!

  • @mos Biden, mai lasa ma cartile de la qanon ca te-ai stricat la cap

 2. Omu doar a îndemnat la mai multa muncă și interes față de cei terorizați de ruși

  • Presa vrea senzational. Daca doua persoane nu sunt absolut de aceeasi parere 100% din timp e scandal. Bun de dat ca stire si bun de pus gaz pe foc: auzi ce-a zis x despre y….
   Ce buna e o dictatura, nu-i asa? Nu exista cofruntare de pareri. Doar din cand in cand cineva ma aluneca pe scari sau de la balcon … chiar daca sta la parter poate sa cada de la 5 pentru mai multa siguranta..