G4Media.ro

Zelenski: Cu cât va fi Ucraina mai puternică, cu atât va fi…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski: Cu cât va fi Ucraina mai puternică, cu atât va fi Rusia mai slabă şi va dura războiul mai puţin / ”Dacă ai cetăţenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupţi, că susţii ce se întâmplă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs către naţiune, că în cazul persoanelor cu cetăţenie rusă “tăcerea se apropie de nivelul complicităţii” şi că războiul va dura mai puţin dacă Ucraina va fi mai puternică şi Rusia mai slabă, informează News.ro.

“Lucrăm pentru noi sancţiuni pentru Rusia şi pentru stimularea cetăţenilor statului terorist să îşi simtă partea de responsabillitate pentru ce se întâmplă.

Discuţia despre restricţiile cu privire la viză în Europa pentru deţinătorii de paşaport rusesc se extinde în fiecare zi, se alătură noi state şi noi politicieni. În cele din urmă, dar putea duce la deciziile corespunzătoare.

Le sunt recunoscător ofiţerilor noştri de la informaţii, poliţiştilor, jurnaliştilor şi tuturor celor care muncesc pentru stabilirea datelor complete despre ucigaşii ruşi. (…)

Trebuie să ne amintim că atunci când răul ajunge la asemenea proporţii, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul complicităţii. Dacă ai cetăţenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupţi, că susţii ce se întâmplă.  Şi indiferent unde eşti, în Rusia şi în străinătate – vocea ta ar trebui să susţină Ucraina, drept urmare să fie împotriva războiului”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a subliniat că Ucraina şi-a dorit şi îşi doreşte mereu pace. “Până acum, Rusia crede în teroare, rămâne sub efectul iluziitor propagandistice şi încă speră că poate reuşi ceva prin diverse forme de şantaj. Nu va fi aşa.

Trebuie să ne apărăm, trebuie să răspundem oricărei manifestări a terorismului, tuturor bombardamentelor. Din nefericire, avem pierderi. Însă trebuie să luptăm pe toate fronturile, să ne întărim statul cât de mult posibil, să ne păstrăm unitatea şi să atragem şi mai multe ţări în coaliţia noastră antirăzboi.

Cu cât va fi Ucraina mai puternică, cu atât va fi Rusia mai slabă şi, drept urmare, va dura războiul mai puţin.

Şi toţi cei din Ucraina şi toţi cei din lumea liberă trebuie să facă totul pentru ca Rusia şi cei care susţin războiul să plătească un preţ şi mai mare pentru teroarea de stat a Rusiei”, a mai afirmat el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ori de câte ori iese clovnul asta la declarații, nu ai cum sa nu îți dai seama ca circul s-a mutat în Ucraina.

 2. 81% din rusi il sustin pe Putin, sondaj publicat in Vest. Pe tine, Volodymire?

  • Mai taie din ele dale dreacu! Sunt vreo 60% și aia de frica!

  • Sondajele făcute despre Rusia, cu ruși, nu sunt de crezut.

  • Prefer obez de coca cola si hotdog ,nu de zeamă de hățuri si limbi de bocanci cu varză

  • 81% slăbuț!
   Pe Kim Jong-un îl susțin 100% nord coreenii.

 3. Din păcate pentru ucraineni, Ucraina va fi in mare parte o ruina, indiferent cum se va termina războiul, deci nu va fi mai puternica – ci un stat falimentar.

  • Din fericire Ucraina va fi prima țară care se va reinventa pentru mileniul III și va fi un exemplu demn de urmat.

 4. E ciudat că încă nu ți-ai dat seama că doar ratații susțin Rusia și nici nu sunt atât de mulți pe cât crezi.

 5. @Pictor Vonta: India si China nu pot fi puse la categoria ratați. Si nici nu susțin Rusia de drag, ci din motive pragmatice, economic vorbind.

 6. @vct
  Motivele pragmatice despre care vorbești sunt doar în aparență susținere.
  In acest mod pervers puteai să adaugi și Turcia la „corul” susținătorilor.
  Totuși acest mod de susținere arată vulnerabilitatea susținătorilor de fațadă.
  Nu crezi că a sosit momentul să te lași de interpretări care tind să susțină terorismul!

 7. China fără occident ar fi exact cum este Korea de Nord.
  În momentul de față China este în haos social și financiar datorită incompatibilității dintre sistemul economic și cel politic.
  Este greu de imaginat cum va putea evita colapsul întregului sistem.
  Cel mai probabil va recurge exact ca Rusia la o „operațiune specială” pentru a putea conserva actualul sistem de putere.

 8. Mulți moldoveni, unii chiar educați, au atitudinea asta paradoxală de autoanihilare însoțită de explicațiile aferente mentalului rusesc.
  Clișeul „ce rost are o lume în care Rusia nu își găsește un loc” este o aberație care reverberează bizar în modul de gândire al celor din blocul comunist măcinat de resentimente.
  Ar fi un moment bun să ieșiți din grota mentalității comuniste pentru a nu ajunge la propriu în grotă.