G4Media.ro

Zelenski cere NATO un ”mesaj clar” că Ucraina poate adera la organizația…

Sursa foto: NATO.int

Zelenski cere NATO un ”mesaj clar” că Ucraina poate adera la organizația nord-atlantică după ce războiul cu Rusia se va încheia

Volodimir Zelenski cere NATO un mesaj clar că Ucraina poate adera la organizația nord-atlantică atunci când războiul cu Rusia se va încheia, transmite Sky News.

În cadrul unei conferințe de presă, el a declarat: „Înțelegem că nu putem fi membru al NATO în timpul războiului, dar trebuie să fim siguri că după război vom fi.

„Acesta este semnalul pe care vrem să îl transmitem – că după război Ucraina va fi membră a NATO”.

Anterior, de Ziua Constituției Ucrainei, el a declarat în Parlament că liderii mondiali ar trebui să nu se mai gândească la reacția Moscovei atunci când iau decizii cu privire la Ucraina.

De asemenea, președintele ucrainean și-a exprimat speranța că Kievul va primi garanții de securitate care să ajute la protejarea țării până când va fi acceptată ca membru al alianței militare occidentale.

Ucraina dorește să adere cât mai curând posibil, dar alianța este divizată în ceea ce privește rapiditatea cu care ar trebui făcut acest pas.

Guvernele occidentale, inclusiv SUA și Germania, se tem că acest lucru ar putea duce alianța mai aproape de intrarea într-un război activ cu Rusia.

Moscova consideră de mult timp că extinderea NATO în Europa de Est este o dovadă a ostilității occidentale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...