G4Media.ro

Zelenski: Avem nevoie de avioane de luptă moderne pentru a proteja întreg…

sursa foto: Avioane ale aliaților NATO

Zelenski: Avem nevoie de avioane de luptă moderne pentru a proteja întreg teritoriul ţării noastre de teroarea rusească. Vom putea proteja complet cerul atunci când tabu-ul aviaţiei în relaţia cu partenerii noştri este eliminat

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că ţara sa are nevoie de avioane de luptă moderne pentru a se proteja de teroarea rusească. ”Vom putea proteja complet cerul atunci când tabu-ul aviaţiei în relaţia cu partenerii noştri este eliminat”, arată el.

”Ziua a început cu un atac al dronelor iraniene. Cele mai multe au fost doborâte. Unsprezece din 14. Din păcate, au fost şi lovituri. Trei angajaţi ai Serviciului de Stat pentru Urgenţe din Hmelniţki au fost răniţi, doi au fost ucişi. Condoleanţele mele familiilor. A doua dronă a lovit chiar în timp ce era stins focul după prima lovitură. De fapt, de aceea avem nevoie de componenta aviatică a apărării anti-aeriene – avioane de luptă moderne – pentru a proteja întreg teritoriul ţării noastre de teroarea rusească. Apărarea anti-aeriană este completă doar când este sprijinită de aviaţie. Aviaţie modernă”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis luni seară, transmite News.ro

El a continuat spunând că deja piloţii, artileriştii anti-aerieni şi specialiştii din Forţele Aeriene se descurcă bine. ”Dar vom putea proteja complet cerul atunci când tabu-ul aviaţiei în relaţia cu partenerii noştri este eliminat”, a adăugat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a spus că la Odesa au fost înlăturate consecinţele unui accident la reţeaua de electricitate, astfel că s-a reluat alimentarea.

”Ucraina a demonstrat şi va continua să demonstreze că rezilienţa noastră este mai mare decât aşteptările oricui”, a subliniat el.

Zelenski a menţionat că a avut întâlniri cu reprezentanţi ai guvernului şi ai agenţiilor de securitate, în special cu şeful Serviului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk.

”Nu vom oferi ocazia unor ameninţări interne, aşa cum nu o oferim pentru cele externe”, a arătat el.

De asemenea, Zelenski a afirmat că situaţia în direcţia Bakhmut devine din ce în ce mai dificilă, iar luptătorii care apără acest sector sunt ”adevăraţi eroi”.

Preşedintele ucrainean a adăugat că secretarul Trezoreriei SUA a făcut o vizită la Kiev, mulţumindu-i pentru sprijinul financiar crucial pentru ţara sa.

”Am discutat despre cooperarea actuală atât la nivelul dintre Ucraina şi Statele Unite, cât şi la nivelul instituţiilor financiare mondiale, inclusiv FMI. Am discutat despre nevoile pentru reconstrucţie în Ucraina şi restabilirea justiţiei pentru poporul nostru şi pentru întreaga lume liberă, ceea ce înseamnă lansarea unui mecanism real de compensare pentru daunele provocate de acest război…. compensare pe socoteala bunurilor ruseşti. Nu este o misiune uşoară. Dar îndeplinirea ei şi direcţionarea bunurilor ruseşti pentru a compensa pentru daunele de război va fi una dintre cele mai puternice lovituri ale lumii libere împotriva agresorului şi împotriva oricărei agresiuni în general. Cred că va fi găsită o formă de compensare şi că Rusia va plăti pentru războiul său. În toate felurile”, a conchis Zelenski.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...