G4Media.ro

Zelenski anunță că alte două „gropi comune mari, cu sute de oameni”…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Zelenski anunță că alte două „gropi comune mari, cu sute de oameni” morți, au fost găsite în orașul Izium, eliberat recent de sub ocupație rusă

Ucraina a descoperit încă două gropi comune care conțin cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia în această lună, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Zelenski a făcut acest comentariu într-un interviu pentru CBS publicat duminică târziu, în care a cerut, de asemenea, o presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei, ale cărei trupe au fost ruinate în nord-estul Ucrainei într-o contraofensivă fulgerătoare în această lună.

Autoritățile ruse nu au comentat imediat afirmația lui Zelenski privind descoperirea a încă două gropi comune. Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocități în războiul din Ucraina sau că ar fi vizat civili.

„Astăzi am primit mai multe informații… Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de oameni… Este vorba despre (micul) oraș Izium”, a declarat Zelenskiy.

„Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”.

După luni de zile de ocupație rusă, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o groapă comună de mari dimensiuni lângă un cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă privind circumstanțele morților.

Săptămâna trecută, acestea au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...