G4Media.ro

Zelenski anunță 60 de morţi într-o şcoală după bombardamentul clădirii, în estul…

sursa foto: Telegram/ SPRAVDI

Zelenski anunță 60 de morţi într-o şcoală după bombardamentul clădirii, în estul ţării / ”Încercau să-şi găsească refugiu în clădirea unei şcoli obişnuite”

60 de persoane au fost ucise sâmbătă în bombardamentul unei şcoli din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a declarat duminică preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie Agerpres, care citează AFP.

„Chiar ieri, în satul Bilogorivka, în regiunea Lugansk, o bombă rusească a ucis 60 de civili”, a afirmat Volodimir Zelenski în cursul unei intervenţii în videoconferinţă la un summit al G7.

„Ei încercau să-şi găsească refugiu în clădirea unei şcoli obişnuite care a fost vizată de o lovitură aeriană rusească”, a adăugat el.

„O bombă aeriană a lovit o şcoală şi 60 de persoane au murit sub dărâmături”, a indicat la rândul său guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, la postul de televiziune în limba rusă Current Time TV.

„Sunt în continuare lovituri foarte puternice asupra Bilogorivka”, a continuat el.

„Mi-aş dori foarte mult să cred că oameni sunt încă în viaţă acolo”, a spus el, precizând că, „de îndată ce bombardamentele se vor încheia, vom putea începe să curăţăm resturile”.

Duminică dimineaţă, Serhii Gaidai a declarat că „erau în total 90 de persoane” la faţa locului la momentul loviturii. „27 au fost salvate”, a adăugat el, precizând că temperatura a fost foarte ridicată la locul respectiv după explozie.

sursa foto: Arhivă / Telegram / SPRAVDI

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Unde s postacii care pupa rusia in dos? Sa aveti soarta celor de mai sus