G4Media.ro

Zelenski a vizitat trupele din regiunea Doneţk

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski a vizitat trupele din regiunea Doneţk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat vineri trupele din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a intensificat presiunea în ultimele luni, relatează AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

„Astăzi, în regiunea Doneţk. Am vorbit cu soldaţii şi le-am oferit recompense. Ţara noastră este mândră că are astfel de luptători”, a scris el mesaj postat pe canalul Telegram.

Zelenski a afirmat că a inspectat „construcţia de fortificaţii”, una dintre priorităţile actuale ale Ucrainei pentru a opri înaintarea trupelor ruse. „Trebuie depus orice efort în acest sens”, a mai scris el pe X.

O înregistrare video publicată de Zelenski arată un semn de intrare în oraşul Sloviansk, situat la circa 30 km de localitatea strategică Ceasiv Iar, ţintă a trupelor ruse în regiune.

Situată la peste 12 km vest de Bahmutul ocupat în regiunea Doneţk (est), Ceasiv Iar avea o populaţie de aproximativ 12.000 de locuitori înainte de război şi este aşezarea situată la cea mai mare altitudine din zonă, ceea ce conferă trupelor care o controlează un avantaj faţă de inamic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...