G4Media.ro

Zeci de percheziții în Suceava și alte cinci județe într-un dosar de…

sursa foto: Pexels

Zeci de percheziții în Suceava și alte cinci județe într-un dosar de contrabandă cu țigări și spălare de bani

Peste 30 de percheziţii au loc joi dimineaţă într-un dosar de contrabandă cu ţigări, în Suceava şi în alte 5 judeţe din ţară, anunţă Poliţia de Frontieră, transmite News.ro.

”La data de 21.09.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare, pe raza judeţului Suceava, 5 din cele 33 de mandate de percheziţie domiciliară, efectuate alături de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor Economice ale Poliţiei Române, în judeţele Hunedoara, Maramureş, Teleorman Dolj şi Timiş, într-o cauză penală vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată. De asemenea, poliţiştii de frontieră pun în aplicare mai multe mandate de aducere la audieri”, conform Poliţiei de Frontieră.

Pe parcursul activităţilor de procedură penală, poliţiştii de frontieră au desfăşurat acţiuni de monitorizare şi interceptare a transporturilor, precum şi percheziţii.

La sfârşitul anului 2022, pe teritoriul României s-a constituit un grup de criminalitate organizată transfrontalieră, cu arie de acţiune şi componenţă internaţională, format din cetăţeni ucraineni şi români, specializat în activităţi de comercializare şi transport a unor cantităţi importante de ţigarete, atât pe teritoriul României cât şi pe cel al Uniunii Europene.

Ţigările achiziţionate din Ucraina şi Republica Moldova, au fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării (cetăţeni ucraineni), fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (bomboane, dulciuri etc.), iar după introducerea în România, transportate către depozite intermediare (deţinute de membrii grupării care se ocupau de comercializarea ţigaretelor), descărcate, reîncărcate în alte vehicule şi transportate către alti clienţi, explică poliţiştii de frontieră.

Ţigaretele au fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din judeţele Suceava şi Tulcea, fie cu titlu de import, sub paravanul altor mărfuri legal transportate destinate unor societăţi din România, fie în regim de tranzit către ţări din afara spaţiului comunitar.

Segmentul intern al grupului infracţional format din cetăţeni români, a avut ca principale atribuţii identificarea şi punerea la dispoziţie a unor spaţii necesare pentru transbordarea ţigărilor din automarfare şi depozitarea lor temporară în condiţii de maximă securitate, precum şi identificarea unor clienţi cu posibilităţi de distribuţie semnificativă.

În cursul investigaţiilor au fost realizate prinderi în flagrant şi efectuate percheziţii domiciliare în urma cărora au fost confiscate aproximativ 10 milioane de ţigarete provenite din contrabandă.

Audierile urmează să se desfăşoare la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nişte amatori! Au vrut sa folosească logistica veteranilor din zonă si ăștia i-au turnat la poliție ca le facea concurență pe graniță.