G4Media.ro

Zeci de percheziții în județele Vâlcea și Gorj. Ancheta vizează infracțiuni de…

Sursa foto: captură video

Zeci de percheziții în județele Vâlcea și Gorj. Ancheta vizează infracțiuni de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui

Zeci de percheziții au loc, luni, în județele Vâlcea și Gorj, într-o anchetă care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui, anunță Direcția Generală Anticorupție.

Este vorba despre 33 de percheziții, dintre care 19 sunt la sediile unor instrituții publice.

Activităţile vizează şi un agent de poliţie care administrează în fapt o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune şi material lemnos.

Mai multe persoane vor fi duse la parchet pentru audieri.

Comunicatul integral:

În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție efectuează un număr de 33 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Gorj, din care 19 sunt la sediul unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Sub coordonarea procurorului de caz din Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui, fapte săvârşite în perioada 2021 – 2022.

Activităţile vizează şi un agent de poliţie care administrează în fapt o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune şi material lemnos.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

În cauză, se beneficiază de sprijin din cadrul IGPR – Direcţia Operaţiuni Speciale, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce mi-e carbune, ce mi-e ulei auto uzat pentru care se plateste o taxa de mediu…