G4Media.ro

Zeci de absolvenți ai Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași cer demisia…

Zeci de absolvenți ai Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași cer demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector

Aproape două sute de absolvenți ai Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași îi cer, printr-o scrisoare deschisă, lui Tudorel Toader să demisioneze din funcția de rector, acuzându-l că, în calitate de ministru al Justiției, fraternizează cu cei care încalcă legile statului punându-și cunoștințele în slujba unei coaliții care pune în pericol viitorul României în UE, asediază statul de drept și sistemul judiciar.

Scrisoarea, inițiată de organizația civică Reset, poate fi citită aici.

”Pentru orice absolvent de universitate, alegerea rectorului într-o funcție atât de înaltă constituie un prilej de mândrie și un temei serios pentru a o recomanda celor care intenționează să urmeze studii superioare. Este regretabil că acest sentiment de mândrie s-a disipat, căpătând conotații ce ar putea fi catalogate stânjenitoare, atunci când am observat că cel ales ar trebui să consolideze statul de drept îl demolează, când cel care ar trebui să pună umărul la crearea unor legi în care cetățenii statului respectiv să se simtă în siguranță îl vulnerabilizează și atunci când cel care ar trebui să-și pună cunoștințele în slujba binelui comun și a evoluției societății nu face decât să fraternizeze cu cei care încalcă legile statului. Mândria de a fi absolvent al Universității se transformă în discuții lungi în care încerci, împreună cu alți foști colegi, să înțelegi ce se întâmplă și cum a fost posibilă această degradare morală și inversare a valorilor văzând cum cel mai de seamă exponent al unei instituții-simbol, asimilate orașului Iași, este lăsat să reprezinte în continuare un corp profesoral de elită, pe care mulți dintre noi l-am văzut ca un model de competență, profesionalism și verticalitate”, se arată în scrisoarea deschisă prin care i se cere demisia lui Tudoprel Toader din universitate.

Semnatarii demersului subliniază că în mandatul său de ministru al Justiției, România a primit cele mai aspre critici și chiar o rezoluție din partea Parlamentului European, Comisia Europeană a criticat vehement demersurile legislative în contextul MCV, GRECO a transmis cel mai dur raport primit vreodată de România de la mineriade încoace, iar Comisia de la Veneția a atras atenția asupra toxicității modificărilor codurilor penale pe care le-a girat.

”Ca foști absolvenți ai Universității Cuza ne simțim obligați să luăm atitudine și să facem tot ce ține de noi pentru a readuce Universitatea pe care am absolvit-o la cota de imagine și de încredere de care s-a bucurat până nu demult. Noi, absolvenți mai vechi și mai noi ai Universității „Al. I. Cuza” din Iași, vă cerem în mod public demisia pentru prejudiciul de imagine pe care îl aduceți unui simbol al învățământului românesc, dar și un simbol pentru fiecare dintre noi în parte. Dacă această instituție reprezintă ceva pentru dvs., dacă vreți să o apărați și să o protejați și nu vreți ca numele ei să fie asociat cu o coaliție care legiferează și guvernează numai în interes propriu, singurul gest de demnitate și de respect ar fi renunțarea la funcția de rector”, conchid semnatarii scrisorii.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Ce sunt äia „foști absolvenți”???

  • Absolvenți mai vechi

  • Dar ce inseamna „NeaAlecu”? Eu stiu de „Nea’ Alecu”.

  • Este o întrebare imbecila dacă cel ce o pune are mai mult de 4 clase.

  • @Keni Îmi scriu pseudonimul cum vrea muşchiuleţu’ meu.

   @MEREU NICOLAE Imbecil cu crăci e ăla care crede că există „foşti absolvenţi”. Odată ce ai absolvit o şcoală, eşti absolvent toată viaţa, poţi fi „fost elev” sau „fost student”. Dar de unde să ştii matale asta, că probabil n-ai absolvit niciodată nimic. Redactorii de la G4media au sesizat eroarea şi au corectat.

 2. Cu tot respectul, va doresc mult succes in acest demers! Teama imi este ca destinatarul va face urechi surde, fiind prea imbatat de insiruirea de functii pe care le are in prezent, urmand exemplul idolului sau suprem, Dragnea Distrugatorul!

 3. Demisia de onoare ar fi ok

 4. Sfaturile de bun simț pe care societatea civilă le dă acestei clici nesimțite aflate în fruntea tarii valorează cât o frecție la un picior de lemn…!
  Motivația, după o „ievaluare” proprie, ar consta din două „ielemente”:
  1). „Iei” pot…!
  2). Noi îi lăsăm…!

 5. Am văzut și o scrisoare, deocamdată închisă, a viitorilor studenți la UAIC, facultatea de drept , prin care solicită argumentat nevoie mare, ca actualul rector să-și dea demisia, dar nu public ci în privat !

 6. fii om Tudore,demisionează.

 7. D-nilor absolventi,
  Pare că uitati că Toader a fost VOTAT de profesorii vostri. Altfel spus, si-au ales rector, dupa chipul si asemănarea lor. Taraba Universitara Al I Cuza e dolodora de cadre didactice mediocre, ajunsi acolo pe cumetrii, turnători sau progenituri de-ale lor. Ei sunt cei care au ales această canalie drept rector. Despre aceste cadre didactice, chiar nu aveti NIMIC de spus? Nici despre MEDIOCRITATEA si CORUPTIA care bântuie pe holul Univestitatii pe care ati absolvit-o?

 8. Cred ca titulatura de „ministru al justitiei” ar trebui modificata in „sinistru al justitiei”.
  Cu titlu de exceptie ar merge si un pseudonim : Tumorel Toader.
  Pacat ca un alt psd-ist de frunte nu mai este printre „iei”… ar avea un bun scenariu pentru continuarea unei pelicule comuniste … ” Cu legile furate”.
  Speranta moare ultima !, dar nu in tara asta.

 9. Ca fosta absolventa a UAIC , pentru ca am indraznit sa-l critic pe Tudorel Toader si pe Dragnea de Ziua Unirii, am primit un pumn in gura si mi s-a distrus steagul; de aceea cer demisia imediata a lui Tudorel Toader din functia de rector al celei mai vechi universitati din tara, universitate in care mi-am desavarsit studiile universitare si doctorale :https://adevarul.ro/locale/iasi/video-profesor-universitar-lovit-pumnulin-gura-lozinci-anti-psd-am-strigat-jandarmi-degeaba-1_5c4c4fd8df52022f7508639d/index.html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.