G4Media.ro

Zboruri către nicăieri: În Taiwan, avioanele se învârt în cerc deasupra obiectivelor…

Zboruri către nicăieri: În Taiwan, avioanele se învârt în cerc deasupra obiectivelor turistice pentru a le oferi oamenilor frânturi de normalitate

O companie aeriană din Taiwan, cu aproximativ 120 de pasageri la bord, a efectuat sâmbătă un „zbor către nicăieri”, deasupra insulei turistice Jeju, din Coreea de Sud, pentru ca apoi să se întoarcă imediat înapoi, într-un efort de a le oferi oamenilor „frânturi de normalitate” în timpul pandemiei, relatează Reuters.

Controlul strict de la graniţe, din cauza pandemiei, a dus la o prăbuşire cu 97,5% a traficului aerian în regiune, potrivit Asociaţiei Companiilor Aeriene din Asia.

Multora dintre cei care zboară des le este dor de senzaţia de a urca într-un avion, iar companiile îşi doresc venituri cu orice preţ, precum şi să păstreze valabile licenţele piloţilor. De aceea, au lansat astfel de curse speciale, în care doar se vizitează, din aer, obiective turistice.

Zborul de sâmbătă, al unei companii low-cost din Taiwan, Tigerair, a plecat de pe aeroportul internaţional Taoyuan din Taiwan spre Jeju, zburând în cerc la altitudine joasă pentru a le da pasagerilor şansa să vadă insula, în ciuda ceţii care a limitat vizibilitatea.

„Nu m-am mai simţit atât de bine să ies din ţară de foarte mult timp şi cred că acest eveniment este special. Este o afacere bună”, a spus Chen Shu-tzu, un pasager al zborului.

Unii dintre călători au fost îmbrăcaţi în haine coreene tradiţionale, pentru a marca evenimentul.

Pasagerii şi membrii echipajului au postat fotografii de dinainte de decolare în care ţineau semne cu mesaje în chineză, coreeană şi engleză: „Coreea de Sud vă simte lipsa. Tigerair Taiwan aşteaptă ca zborurile să decoleze”.

Deşi turismul internaţional s-a prăbuşit, zborurile interne sunt în creştere, pentru că în Taiwan pandemia este sub control.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Adică să nu uite care cumva cum e aerul fără poluarea avioanelor.

  2. Greta? Ea latră numai la europeni și americani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.