G4Media.ro

Zăcământul de gaze naturale descoperit recent în Marea Neagră poate acoperi 22%…

sursa foto: e-nergia.ro

Zăcământul de gaze naturale descoperit recent în Marea Neagră poate acoperi 22% din necesarul Turciei timp de 40 de ani

Șeful departamentului pentru Energie Sustenabilă, Mehmet Efe Biresselioğlu din cadrul Universității de Economie din Izmir, afirmă că rezervele de gaze naturale descoperite în Marea Neagră ajung la 405 miliarde de metri cubi, transmite Haberler, citată de Rador.

Potrivit cifrelor de consum înregistrate în 2019, această cantitate poate acoperi 22% din necesarul Turciei pentru următorii 40 de ani.

În urma unor sondaje efectuate la puțul de foraj Tuna-1, la 170 de kilometri în largul mării față de orașul Zonguldak, a fost identificată la adâncimea de 2.100 de metri o rezervă uriașă de gaze naturale, cu volumul de 320 de miliarde de metri cubi. Pe măsură ce săpăturile au continuat, a fost găsit un alt depozit la încă 1.000 de metri adâncime, cu un volum de 85 de miliarde de metri cubi.

Biresselioğlu a precizat că în decursul lunilor următoare vor continua lucrările de foraj la puțul Türkali-1 din bazinul Sakarya și că rezervele descoperite vor asigura Turciei un rol mai important și mai activ în sfera diplomației energetice.

Șeful departamentului pentru Energie Sustenabilă din cadrul Universității de Economie din Izmir mai afirmă că bazinul gazeifer Sakarya se află într-un punct strategic datorită apropierii de zonele de exploatare a gazului din bazinele României și Bulgariei, în care investesc marile companii energetice.

Biresselioğlu a adăugat că bazinul gazeifer Sakarya se află într-o regiune în care rezervele pot fi comercializate ușor în cazul dacă se trece la faza de producție.

Sursa Foto: Haberler/ Rador/ Traducere: Florin Matei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. De ce nu 100% pentru 9 ani? Sau de ce nu 2,2% pentru 400 de ani?

  2. Erdogan va vrea inca si mai mult! Si nu numai gaz.
    Pana ii da cineva ceea ce merita.