G4Media.ro

Youtube a suspendat pentru o săptămână canalul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, după…

Youtube a suspendat pentru o săptămână canalul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, după ce acesta a promovat informații false despre vaccin

Platforma video YouTube a suspendat luni pentru o săptămână activităţile canalului preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, după ce a retras o înregistrare video în care el menţiona informaţii false asociate vaccinului anticoronavirus şi bolii SIDA, informează marţi AFP, citată de Agerpres.

„Am suprimat o înregistrare video pe canalul lui Jair Bolsonaro, pentru încălcarea politicilor noastre privind dezinformarea medicală asupra COVID-19, (înregistrare) în care se afirma că vaccinurile nu reduc riscul de a contracta boala şi că ele provoacă alte boli infecţioase”, a anunţat YouTube într-un comunicat.

Este pentru a doua oară când preşedintele Bolsonaro încalcă „normele comunităţii”, ale platformei YouTube.

De data aceasta, el nu va putea posta noi înregistrări video sau face emisii în direct în timpul următoarelor şapte zile, potrivit regulilor platformei.

Restul înregistrărilor sale video de pe YouTube, unde Bolsonaro are 3,5 milioane de abonaţi, sunt în continuare accesibile pe YouTube.

Reţelele sociale Facebook şi Instagram, care aparţin aceluiaşi grup, au suprimat înregistrarea video luni, din acelaşi motiv.

În înregistrarea sa săptămânală în direct de joia trecută, postată simultan pe mai multe platforme, Jair Bolsonaro menţiona un zvon conform căruia rapoarte oficiale ale guvernului britanic „sugerează” că persoanele pe deplin vaccinate dezvoltă virusul bolii SIDA „mult mai repede decât este prevăzut”.

„Vă recomand să citiţi ştirile. Nu le voi citi aici, pentru că aş putea avea probleme cu live-ul meu”, a adăugat şeful statului brazilian.

Informaţia a fost dezminţită de guvernul britanic pentru serviciul de verificare a faptelor al AFP.

Societatea braziliană pentru boli infecţioase a dat la rândul său asigurări sâmbătă, într-un comunicat, că „nu este cunoscută nicio legătură între vreun vaccin contra COVID-19 şi dezvoltarea Sindromului Imunodeficienţei Dobândite (SIDA)”.

Deocamdată, liderul brazilian de extremă dreapta nu a reacţionat la blocarea canalului său de YouTube.

Facebook a retras deja în martie o înregistrare video în care, criticând măsurile preventive şi vaccinurile anti-COVID-19, Bolsonaro îi încuraja pe oameni să se adune în grupuri, într-un moment în care în Brazilia mureau zilnic de COVID-19 circa 2.500 de persoane.

YouTube a trimis o primă alertă în iulie, când a suprimat de pe canalul său alte înregistrări video ce conţineau informaţii false despre pandemie, în care eficacitatea portului de mască pentru prevenirea contaminărilor era pusă la îndoială, iar utilizarea hidroxiclorochinei şi a ivermectinei era încurajată, în condiţiile în care aceste medicamente nu au fost recunoscute ca fiind eficiente.

Preşedintele Bolsonaro este adesea acuzat de răspândirea unor informaţii false. În august, Curtea Supremă federală a decis să-l ancheteze pentru „calomnie” şi „incitare la crimă”, în special pentru că a pus la îndoială sistemul de vot electronic din Brazilia.

sursa foto: Facebook\ Jair Bolsonaro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. astept primul comentariu despre covid de la un CapVid

 2. Trăiască noua realitate și cenzura Neobolșevică!
  Trăiască Ministerul Global al Adevărului!

 3. Se vede pe fata lui cat de prost e, ciudat ca l-au ales .

 4. O singura voce, o singură religie, un singur conducător iubit, dracul!
  Dincolo de apocalipsa media, the great reset înaintează cu viteza, tot ceea ce era normal, decent si legal „s-a întors cu capu-n gios „vorba poetului, fundul fiind mai pretuit decât capul!
  Intoleranta maxima, manipulare abjectă, președinți aleși democratic suspendați de firme private susținute de guvern si intangibile ( vezi secțiunea 230 care îi derobeaza de raspundere).
  Crize peste crize, în cascadă, îi lasă pe agaricii fraieri fără respiratie. Nu te supui? Te distrugem! Libertate?? Un moft , ca sa parafrazez pe nelu!
  Dumnezeu? Nuuu! Maimuța ca e mai funny!
  Legi? Nuu! Haosul e mai atractiv!
  Societate tradițională? Nuuuuu! Parinte1,2,3,….!
  The rest is science, vb lui Will!
  Si peste liniste se așează încălzirea globală!lol