G4Media.ro

Xi Jinping l-a invitat pe „bunul său prieten” Vladimir Putin la Jocurile…

Sursa foto: Wikipedia Commons / Kremlin.ru

Xi Jinping l-a invitat pe „bunul său prieten” Vladimir Putin la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, deși Rusia are interdicție să participe la acest eveniment sportiv

Preşedintele rus Vladimir Putin va fi invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, în ciuda faptului că ţara sa are interdicţie să participe sub propriul steag la acest eveniment sportiv, relatează DPA, citată de Agerpres.

Din cauza restricţiilor stricte privind pandemia de coronavirus, China va invita numai câţiva demnitari. Preşedintele american Joe Biden, care probabil nu ar fi fost invitat oricum, ia în considerare să boicoteze Jocuri Olimpice de Iarnă din cauza situaţiei drepturilor omului din China. Sportivii americani vor participa însă la competiţie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a declarat marţi presei că preşedintele Xi Jinping şi-a dorit ca „bunul său prieten” Vladimir Putin să asiste la Jocurile Olimpice de Iarnă, care se vor desfăşura între 4 şi 20 februarie, şi că liderul de la Kremlin a acceptat. Xi Jinping a fost prezent, la rândul său, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, în Rusia, în 2014.

„Considerăm că asta va arăta din nou parteneriatul dintre China şi Rusia. Sperăm şi suntem convinşi că sportivii din ţările noastre vor stabili noi recorduri”, a spus Zhao Lijian.

Sportivii ruşi vor trebui să concureze ca sportivi neutri, deoarece Rusia ca ţară are interdicţie de participare din cauza unor acuzaţii legate de un program de dopaj sprijin de stat, la Jocurile de la Soci, şi de acoperirea lui ulterioară.

Sursa foto: Wikipedia Commons / Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. ca sa intelegeti :

    si-au batut americanii joc de VOI

    cand va vedeau , cum va bateti joc de NOI