G4Media.ro

WSJ: Ucrainei i se oferă drone de luptă pentru un dolar, dar…

Sursa foto: Lance Cheung / USAF via Wikimedia Commons

WSJ: Ucrainei i se oferă drone de luptă pentru un dolar, dar va trebui să plătească 10 milioane de dolari pentru livrare

Producătorul american de arme General Atomics oferă guvernului ucrainean două drone Reaper MQ-9 pentru un dolar, în încercarea de a ajuta Kievul înaintea unei probabile ofensive rusești, relatează Wall Street Journal, citat de BBC.

În același timp, Ucraina va trebui să cheltuiască aproximativ 10 milioane de dolari pentru pregătirea și livrarea dronelor, precum și aproximativ 8 milioane de dolari pe an pentru întreținere.

Casa Albă, care trebuie să aprobe acordul, precum și autoritățile ucrainene au refuzat să comenteze, notează ziarul american.

Un purtător de cuvânt al General Atomics a declarat că firma nu comentează acorduri specifice, dar crede că Ucraina are nevoie de echipamente precum Reaper.

„General Atomics discută de mai multe luni cu guvernul ucrainean despre nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei și rămâne pregătită să le ofere orice sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Mark Brinkley.

În ultimul an, Statele Unite au furnizat Ucrainei peste 700 de drone de mici dimensiuni, inclusiv drone tactice Switchblade, amintește WSJ, dar Reaper este o dronă mult mai sofisticată, cu o rază de acțiune, viteză și capacități mai mari.

Reaper are o anvergură a aripilor de aproximativ 20 de metri, drona poate sta în zbor mai mult de 24 de ore și poate transporta arme. General Atomics oferă Ucrainei un model mai vechi MQ-9A Block 1. O astfel de dronă costă câteva milioane de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. SUPER !…😂😂😂

  2. Cred ca sunt ideale dronele astea pentru a distruge complet podul Kerci.

  3. Mda…de parcă Ucraina plătește.

  4. Precis ca nu ai armata făcută.Probabil ești un adolescent ratacit